Lengyel és magyar huszár nyújt egymásnak segítő kezet a Hungarica új klipjében

A Hungarica kiválóan ráérzett arra, hogy a lengyel-magyar barátság nincs kellő súllyal megjelenítve a hazai zenei palettán. Ezt pedig nemcsak a lengyelül és magyarul is megjelent lemezükkel, vagy Fábián Zoltán énekes hihetetlen bravúrjával (úgy megtanult lengyelül, hogy a zenekar legismertebb dalait papír nélkül is képes már kiváló kiejtéssel előadni), illetve a lengyelországi turnéval nyomatékosították. Most egy olyan klippel örvendeztették meg a határokon átívelő rajongótáborukat, amelyre nemcsak Császár Tamás rendező és Pusztai Zoltán szövegíró miatt kapjuk fel a fejünket.

Mentes Norbert gitáros az Alfahírnek azt is elárulta, hogy a zenekar a lemezbemutató koncertjeit Lengyelországban fogja megkezdeni október elsején. "A Balti-tenger partjára, Gdyniába kaptunk meghívást, egy különleges filmfesztiválra. A rendezvény azoknak a hős katonáknak állít emléket, akik a II. világháború után nem törődtek bele a szovjet kommunista megszállásba, és még évekig partizánként küzdöttek a kommunizmus ellen. A filmfesztiválon természetesen az új videoklipünket is be fogjuk mutatni" - emelte ki Mentes.
 
Természetesen hazánkban is fellép majd a Hungarica, így a koncertkörút egyik kiemelt eseménye lesz az október 23-ai, győri Bridge klubban rendezett koncert. "Mint a történelem folyamán már sokszor, 1956-ban is elszakíthatatlanul összefonódott a két nemzet sorsa, amikor is a lengyelországi Poznan városában elindult események katalizátorként hatottak a magyar szabadságharcra. A történelmi évad jegyében egy ingyenes, nagyszabású rockzenei megemlékezést tartunk Nyugat-Magyarországon, Győr és Poznan partnervárosok védnöksége alatt, Poznan város támogatásával" - ismertette a programot a zenekarvezető.