Leváltották a MOB főtitkárát - jobban kellett volna szerepelni Rióban?

Bartha Csaba váltja a főtitkári poszton Szabó Bencét a Magyar Olimpiai Bizottságnál (MOB). A kétszeres olimpiai bajnok kardozó, Szabó Bence 2012 októbere óta volt a MOB főtitkára, írta az MTI.

A MOB keddi közleménye szerint az elnökségi ülésen született meg a döntés arról, hogy a mai nappal felmentik Szabó Bencét a főtitkári pozícióból, és a munkaviszonya a MOB-bal - közös megegyezéssel - meg is szűnt.

Az elnökség egyben határozott arról, hogy a grémium mandátumának lejártáig Bartha Csabát, az eddigi sportigazgató-helyettest, egyben a Győri Audi ETO KC női kézilabdaklub elnökét nevezi ki főtitkárnak.

Ismeretes, Orbán Viktor miniszterelnök nem volt elégedett a 2016-os nyári olimpián mutatott magyar eredményekkel, és sokan ennek tudták be azt is, hogy az új sporttörvényben lefokozták a MOB-ot: a módosítás kivette a tagozatokat a szervezetből, amelyek ezután önálló köztestületként működnek tovább. Sőt, a sportra elkülönített állami források szétosztása – és a felhasználás ellenőrzése – pedig az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportállamtitkárságához kerül 2017. január 1-től.