Lezuhant a katonai helikopter, öt halott

Lezuhant egy katonai helikopter Afganisztánban vasárnap a kabuli NATO-bázisnál. A balesetben 5 koalíciós katona életét vesztette, öt másik pedig sérüléseket szenvedett.

A NATO Eltökélt Támogatás (Resolute Support) fedőnevű afganisztáni missziójának közleménye szerint baleset történt. A Puma Mk 2 helikopter akkor zuhant le, amikor le akart szállni a NATO-misszió kabuli főhadiszállásán. Az afgán biztonsági erők kiképzését végző misszió nem közölte a halottak és a sérültek állampolgárságát.
 
A londoni védelmi minisztérium vasárnapi közleményéből annyi viszont kiderül, hogy a halottak közül ketten a brit légierő tagjai voltak.
 
A brit védelmi tárca korábban arról számolt be, hogy vasárnap öngyilkos merénylő támadt rá brit katonai járművek menetoszlopára Kabulban. A merénylő meghalt, három civil megsebesült.
 
Abdul Rahmán Rahimi kabuli rendőrfőnök elmondta, hogy a támadó a szövetségesek páncélozott járműve mellett hozta működésbe a nála lévő pokolgépet. A férfi belehalt a robbanásba, amely három járókelőt megsebesített. Külföldi áldozata nem volt a terrorakciónak.
 
Zabihulla Mudzsahid tálib szóvivő később bejelentette, hogy szervezetük követte el a merényletet.
 
Forrás
MTI