Lovas, fegyveres alakulatot szervezett Toroczkai

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alapítója, Toroczkai László jelenleg elég sok fejtörést okoz a hatalomnak azzal, hogy októberben másodjára választották meg Ásotthalom polgármesterének, ráadásul páratlan fölénnyel. Vitán felül áll, hogy valamit jól csinál, hiszen októberben az év polgárőreinek választották az ásotthalmiakat. 

Toroczkai László, Ásotthalom jobbikos polgármestere az országban elsők között csapott le még idén májusban arra a lehetőségre, hogy a kormány megemelte az állami támogatás mértékét a mezőőrség létrehozásához és működtetéséhez. S bár Toroczkai László ekkor még csak a fegyveres mezőőrség létrehozásának szándékát jelentette be a Facebook-oldalán, a balliberális média azonnal veszettül támadni kezdte a kezdeményezést, s akadt néhány MSZP-közeli lap, amely egyenesen arról írt, hogy Toroczkai mezőőrei már le is lőttek valakit.

A sajtóperek megindultak, a szervezés pedig elkezdődött, amelynek köszönhetően pár hete hivatalosan is megalakult az ásotthalmi mezőőrség, amely jelenleg három tagból áll, akik pisztollyal és puskával is fel vannak szerelve. Ketten lovas járőrszolgálatot is ellátnak a hatalmas, 122 négyzetkilométernyi tanyavilággal rendelkező településen, valamint egy Lada Niva terepjáróval és terepre alkalmas motorokkal is el lettek látva.

A mezőőrség mellett 18 fős polgárőrség is működik Ásotthalmon, ők a motorok mellett idén egy új Suzuki terepjárót kaptak, s a polgárőrség épületét is felújította az önkormányzat. Októberben az „Év Polgárőr Egyesülete” címet nyerték el az ásotthalmiak. 2014-ben több száz, főleg afrikai és dél-ázsiai illegális határsértőt, valamint szerb embercsempészeket, romániai tolvajokat és helyi betörőket fogtak el az ásotthalmi rendvédelmi erők.

Idén, a Toroczkai László vezette településen jelentős mértékben csökkent a bűncselekmények száma. A polgármester a következőket írta minderről a Facebook-oldalán: „Ásotthalom szeretettel várja a jóindulatú vándorokat, de akik rossz szándékkal érkeznének hozzánk, azoknak nem érdemes próbálkozniuk”.

alfahir.hu