2014. 09. 02. 09:48

Magyar fiatalra támadt a részeg román pópa

Vasárnap este egy bálványosváraljai ortodox pópa megvert egy 19 éves fiatalembert, csak azért, mert magyar – Maszol.ro.

Az incidens este 11 körül történt a Kolozs megyei faluban, amikor a fiú hazafelé tartott egy helyi kocsmából. Út közben szembetalálkozott a pópával, aki egy keresztelőről támolygott ki ittas állapotban, és a „Noi suntem români” (Mi románok vagyunk) című hazafias dalt énekelte – írja az erdélyi portál.

Amikor a pópa meglátta és felismerte a fiatalembert, azonnal rátámadt, ököllel ütlegelte, rugdosta, közben pedig azt kiabálta, azért teszi ezt, mert áldozata „nem román és nem elég hazafi” – számolt be a fiú az oldalnak.

A magyar fiatalembernek az volt a szerencséje, hogy az úton megjelent egy mentő és egy rendőrautó, amelyek egy helyszínelésen voltak a közelben. A rendőrök megálltak, szétválasztották a dulakodókat, ám a pópa annyira ki volt kelve magából, hogy meg kellett bilincselni.

A tettes nem ismerte el, hogy bántalmazta a fiatalembert, csak azt, hogy többet ivott a kelleténél. Amikor az egyenruhások az autójukba akarták tuszkolni, „feketemisével” fenyegette őket az egyházi személy. A fiatalembert a dési sürgősségre szállították, a pópa ellen pedig bűnvádi vizsgálatot indított a rendőrség – olvasható a Maszol.ro-n.

mno.hu nyomán - alfahir.hu