Majdnem tragédia - Brutális késelés Seregélyesen

Egy cigány fiatal nyakon szúrt egy neki segítő fiatalembert Seregélyesen. A rendőrség nem látta indokoltnak az előzetes letartóztatást, a késelő pedig már el is hagyta a falut. A helyszínen jártunk.

Késsel szúrtak nyakon egy fiatalembert a Fejér megyei Seregélyesen vasárnapra virradóra. Az eset az egyik helyi szórakozóhelyen történt. A sértett fiatalt a presszó kijelölt dohányzóhelyén egy általa ismert helybéli férfi kérte meg, hogy segítsen neki taxit hívni, aki ennek eleget is tett, ám ekkor a férfi barátja, H. Vince (aki a helyiek elmondása szerint cigány származású) elégedetlenkedni kezdett, hogy miért olyan sokára ér ki Seregélyesre a kért autó. Rövid szóváltást követően H. Vince a nála lévő késsel hirtelen nyakon szúrta a segítőkész fiatalembert, akin a nyakától a tarkójáig mintegy 15 cm-es vágás keletkezett. A sértett barátai gyors beavatkozásának köszönheti életét, akik a súlyosan vérző sebet egy pólóval elszorították. A támadót és társát a kiérkező helybéli rendőrök a helyszínen elfogták, majd előállították a székesfehérvári rendőrkapitányságra.
 
fotók: kuruc.info
 
A sajnálatos eset itt vett egy még érdekesebb és egyben érthetetlenebb fordulatot, ugyanis a rendőrség a vasárnap reggeli vallomástételek után a - mint kiderült - büntetett előéletű H. Vince gyanúsítottat szabadlábra helyezte. Szerkesztőségünk megkeresésére a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Kiss Z. Edward arról tájékoztatott, hogy a „Székesfehérvári Rendőrkapitányság súlyos testi sértés kísérlet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást”, továbbá, hogy
„az előzetes letartóztatás feltételei nem álltak fenn, ezért nem került sor a bűnügyi őrizetbe vételre”.
Értjük. Szóval a nyaki ütőeret néhány milliméterrel elkerülő vágás véletlenül sem számít gyilkossági kísérletnek a magyar rendőrség szerint. Sőt a visszaeső bűnözőként elkövetett súlyos, életellenes bűncselekmény sem indokolja, hogy őrizetbe vegyék a társadalomra fokozottan veszélyes késelőt. 
 
Szerkesztőségünk ellátogatott a Fejér megyei Seregélyesre, hogy a helyszínen érdeklődjünk az esetről. A helyieket igen megviselte a majdnem tragédiába torkollt brutális támadás, de az indulatokat még jobban felkorbácsolta az a tény, hogy az elkövető már másnap a faluban sétálgathatott. Sok falubeli egy bizonyos összefonódásról suttog a „Horváth- család, és a volt seregélyesi körzeti megbízott között”. Volt, aki egyenesen arról beszélt, hogy a bűncselekmény éjszakáján éppen a már többek által emlegetett rendőr volt a székesfehérvári kapitányság ügyeletese, és neki köszönhető, hogy nem történt őrizetbe vétel.

Ezen információkat cikkünk megjelenéséig nem sikerült érdemi bizonyítékokkal alátámasztani, mindenesetre sok érdekes momentum kíséri az ügyet. A seregélyesi járókelőktől azt is megtudtuk, hogy az elkövető, H. Vince már nem tartózkodik a faluban, ugyanis a bűncselekmény másnapján Marcaliba távozott, bár elmondásuk szerint azon sem lepődne meg senki, ha már az országhatárt is átlépte volna.
 
Úgy tudjuk, hogy a cigány elkövető az oldalt látható házban élt mielőtt ismeretlen helyre távozott a faluból.