Malacokat osztogatott Hegedűs Zsuzsa és a Hit Gyülekezete

Elindította idei vetőmag- és állatosztási akcióját kedden a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány, elsőként a Hajdú-Bihar megyei Újszentmargitán kaptak a rászorulók vetőmagot és malacot. Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy ebben az évben 28 településen összesen 2028 rászoruló család kap vetőmagot, malacot, csirkét és kacsát. Az osztogatáson a Hit Gyülekezete is segédkezett.

Hegedűs Zsuzsa emlékeztetett arra, hogy csak azok a települések pályázhatnak a támogatásra, ahol valamennyi halmozottan hátrányos helyzetű család benne van a programban. Azt is sietett leszögezni, hogy természetesen nem kampánycélból jöttek - na persze -, hanem mert 15-én nem tudott jönni - tudtuk meg helyszínre érkező munkatársunktól.

A programban érintett családok esetében az a legfontosabb, hogy a hétvégén is legyen főtt étel, ebben a miniháztájik, a szociális földprogram és a közmunkaprogramok segítenek - jegyezte meg a kuratórium elnöke. Hegedűs Zsuzsa tájékoztatása szerint ezekben a napokban vetőmagot és malacokat osztanak, április végén kezdik meg a csirkét és kacsák osztását.

A balmazújvárosi kistérséghez tartozó Újszentmargita főterén egyébként kedden 38 malac talált gazdára, a Hit Gyülekezete pedig - amely Hegedűs Zsuzsa szerint az alapítvány egyik jelentős partnere - 87 rászoruló családnak osztott ki vetőmagcsomagot. A nap folyamán további három kistérségben osztanak adományt, csak malacból hatvan darabot.

Ismert, többször előfordult, hogy a segélyezett családok egyszerűen felfalták, jobb esetben eladták az állatokat, sőt, a vetőkrumplit is megették a megsegített cigányok, széles körben hasmenést okozva. Ez utóbbi Kerepesen történt tavaly nyáron, az alfahir.hu személyesen tudta meg a helyi cigányvezetőtől, hogy sokan nem vetették el a vetőburgonyát mert nincs jó talaj hozzá, inkább megeszik, bár szerinte inkább a drogoktól meg a zöldszilvától lettek rosszul sokan. A burgonyaosztást egyébként nem Hegedűsék grundolták (közvetlenül), hanem polgármesteri kezdeményezés volt.

Annak idején a szervezet azért alakult, hogy a rászoruló, pályázó családoknak segítsenek kisháztájit létrehozni, az első évben erre kétszázmillió forintot költöttek. Az akció után a miskolci önkormányzat jobbikos képviselője rávilágított, hogy a résztvevő falvakban szinte semmi se maradt az állatokból. Az osztogatásokon nem volt ritka a tömegverekedés sem.

Szegedi Márton még azt is megtudta a helyszínen, hogy azért falták fel vagy adták el az állatokat, mert nem tudtak velük mit csinálni, másét ellopni bizonyára egyszerűbb - mondta el még akkor. Hegedűs Zsuzsa abban a tévedésben van, hogy minden falun élő felnőtt földet művel és állatot tart, ez a valóságban nincs így egyáltalán - tette hozzá.

Hegedűs Zsuzsa mai állításával kapcsolatban a Hit Gyülekezetével közös osztogatáson pedig - hogy ez nem kampányfogás - annyit érdemes hozzátenni, hogy ő maga többször kijelentette, hogy a kampányban és a politikában a Jobbik az ellenség, nem a baloldal, és ugyanezzel kampányol a bizniszszekta is, akikhez szorosan köthető a Szavazz a Jobbik ellen csoportosulás, és a plakátrongálások legnagyobb része is gyanúsan közel esik a X. kerületi Hit Parkhoz. Hegedűs Zsuzsa egyébként Orbán főtanácsadójaként havi 997 ezer 200 forintban részesül.

Jótékonysági akciónak álcázva vásárol szavazatokat Orbán főtanácsadója – címmel reagált Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője a Hit Gyülekezete és Hegedűs Zsuzsa malacosztására.

„Az egykori Demokratikus Chartás, szélsőliberális Hegedűs Zsuzsa, Orbán Viktor miniszterelnök milliós bérezésben részesülő főtanácsadója ismételten haszonállatok osztásába kezdett. Az időzítés aligha véletlen, a választások előtt közvetlenül fogtak bele a már számtalan alkalommal balul elsült akcióba. Emlékezetes, hogy korábban az adományozottak a naposcsibéket azonnal leölték, és az emberi fogyasztásra alkalmatlan vetőburgonyát is megették. A Jobbik értetlenül áll az előtt, hogy miért olyan emberek kapják az adományokat, akikről már többször bebizonyosodott, képtelenek haszonállatok tartására, szemben a sok talpraesett magyar gazdával, akik örömmel fogadnák a segítséget.

A Jobbikot fő ellenségnek nevező Hegedűs ráadásul ezúttal a Jobbik-ellenességéről hírhedt  Hit Gyülek ezetével közösen "jótékonykodott". A Jobbik elleni politikai népfront vezetőjeként tetszelegő, a Fidesznek köszönhetően immáron történelmi egyházak mellé felemelt szervezethez köthető a gyalázkodásairól híres "Szavazz a Jobbik ellen" csoport és a Jobbik elleni köztéri támadások is lényegesen gyakoribbak a szekta X. kerületi központja környékén. A Fideszt és a baloldalt Jobbik-ellenes nagykoalícióba terelő Hit Gyülekezete szemlátomást már a miniszterelnök közvetlen munkatársait is behálózta, félő tehát, hogy a Kormány is a közvetlen befolyásuk alá került.

Hegedűs Zsuzsa ugyan az akció során többször is igyekezett biztosítani a sajtó munkatársait, hogy nem kampányfogásról van szó, de ez öt nappal a választások előtt nehezen hihető el. Rászorulóktól jótékonyságinak álcázott akció keretében szavazatot vásárolni a Jobbik szerint alattomos és arcátlan tett, amiért Hegedűs Zsuzsának bocs ánatot kellene kérnie az alapítványt támogatóktól. A Kormány folytatja a balliberálisok kormányzása idején már totális csődöt mondott pénzbeli és tárgyi javak osztogatásában kimerülő integrációs politikát. Mindezzel megmutatja, hogy mit is gondol ezekről a szegény sorsú emberekről. Megalázó, hogy nem programmal, hanem könyöradománnyal akarja megvásárolni a szavazatukat.”


képek: Béli Balázs

MTI nyomán - alfahir.hu