2014. 03. 19. 09:04

Már az új cég fizet Újpesten

Megkezdődött az átállás az újpesti futballklubban. Noha a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) még nem adta meg a végleges engedélyt az NB I-es csapatot működtető gazdasági társaság cseréjéhez (a csütörtöki elnökségi ülésen lehet döntés), a váltás már megtörtént, ugyanis a régi cég, az Újpest FC Kft. helyett már a februárban létrehozott Újpest 1885 Futball Kft. utalta át a játékosok és a vezetők legutóbbi bérét - írja a Blikk.

bjhAz Újpest FC Kft.-nek annyi vitája, peres ügye van különböző cégekkel gyanús számlák kapcsán, hogy a tulajdonos ebbe egy fillért nem kíván fektetni, az MLSZ előzetes támogatásával élve azért hozta létre az Újpest 1885 Futball Kft.-t, hogy tiszta lappal folytathassa az NB I-es együttes működtetését. A licenc és az élvonalbeli indulási jog végleges átruházása azért még várat magára, mert a régi – legkorábban augusztusban esedékessé váló – köztartozásait (a hatóság 194,377 millió Ft-os adóhiányt állapított meg a 2008 és 2010 közötti időszakra) valakinek  be kell fizetnie vagy legalábbis ennek teljesítésére garanciát kell vállalnia. Úgy tudni, ez a megmentő az anyaegyesület, az Újpesti Torna Egylet lehet.

– Az Újpest FC Kft. kasszája valóban teljesen kiürült, de Roderick Duchatelet tulajdonos vállalta, valamennyi alkalmazottjának bérét kifizeti. Ehhez új szerződésekre sincs szükség a munkáltatói jogutódlás alapján – közölte dr. Visontai Csongor (39) ügyvéd, a kft. jogi képviselője. – Ezért nincs különösebb jelentősége annak sem, hogy a Fővárosi Törvényszék ideiglenes vagyonfelügyelőt jelölt ki a cég élére. Neki ellenőriznie kellene a gazdálkodást, jóváhagyni a kifizetéseket, de ilyenek már nincsenek.

Blikk.hu nyomán - alfahir.hu