Mazsihisz: a Jobbik antifasiszta, ezért volt megengedhetetlen az esztergomi fórum

Érdekesen indokolta múlt héten Heisler András, miért utasították el, hogy a Jobbik a lakossági fórumát egy volt zsinagógába tartsa meg. A Mazsihisz elnöke szerint a Jobbik "antifasiszta eszméket támogató szervezet", tehát megengedhetetlen a rendezvény megtartása. 

A fórum sikeresen, telt ház előtt lezajlott, csupán egy maroknyi tüntető vonult ki tiltakozni. Heisler András meghökkentő nyilatkozatát a Hír TV híradója is leadta. Az inkriminált rész 24:40-től látható EBBEN a videóban.

Emlékezetes, a baloldali és zsidó szervezetek szinte mindent megtettek, hogy a Jobbik fórumát ne tartsák meg. Ez a támadássorozat még január 30-án elkezdődött, amikor Gál Tamás, az MSZP esztergomi elnöke nyílt levélben gyakorolt nyomást Tétényi Éva polgármesterre, hogy akadályozza meg a Jobbik február 14-i rendezvényét a város egykori zsinagógájában, amit egyébként maga a hitközség adott el az államnak nagyjából ötven éve már.

Tétényi válaszában amiatt sajnálkozott, hogy polgármesterként nincs hatásköre a művelődési ház programjába való beavatkozásra, és arra kérte Vona Gábort, keressenek új helyszínt a fórumuknak, azaz folytassanak "tisztességes, emberi, európai normáknak megfelelő, mások érzékenységét nem sértő kampányt".

alfahir.hu