2014. 12. 17. 18:48

McCain elégedett a budapesti tüntetéssel

A magyar belpolitikába egyre nagyobb lelkesedéssel beleszóló egykori vadászpilóta szerint a budapesti tüntetés "egyetértés korábbi nyilatkozatával, amelyben antidemokratikusnak minősítette a magyar miniszterelnök kormányzását."

sdfItt az ideje egy kicsit rendet tenni a fejekben, mert láthatóan a nagy igyekezett közepette csak a lényeg sikkad el.

A magyar kormányzat minden kritikát megérdemel, mert végtelenül korrupt, hataloméhes, de ami a legrosszabb: a szakértelem maradékát is elvesztette, amit az utóbbi hetek őrültebbnél-őrültebb tervei mutattak meg igazán élesen. Az óriási népszerűségvesztés miatt ráadásul már kapkodnak is, ami az államigazgatás legfelsőbb szintjein megjelenő zavarokat eredményezett.

Ettől a kormányzattól már kizárólag egyetlen pozitív dolog várható: hogy legkésőbb 2018-ban véget ér a mandátuma. Ez a kormányzat minden negatív jelzőt kiérdemelt. 

Viszont van egy ország, amely nagyhatalmi erővel próbálja befolyásolni hazánk belpolitikáját, s legvisszataszítóbb héjáit küldi hazánk ellen. Jelen esetben John McCaint és André Goodfriendet. Ez az ország külső és belső nyomásgyakorlással próbálja elérni - és egyelőre sikerrel - hogy hazánk (és természetesen egész Európa) ne az érdekeinek megfelelően lehetőleg minél több helyről és minél olcsóbban szerezze be a gázt, hanem a jóval drágább amerikai palagázt vásárolja meg (amit még ha akarnánk, sem tudunk egyelőre felhasználni).

Aki ma, 2014-ben, Budapesten képes kiállni egy táblával, miszerint John McCain-nek igaza van, az valószínűleg totálisan hülye, vagy még hülyébb.

Milyen antidemokrácia az kedves tüntetők, ahol nem lövik ki a szemüket a rendőrök? Ahol nem nyilvánítják műveleti területté a fél várost? Ahol nem vezetnek sűrű tömegbe lovasrohamot?

Mert kedves olvasóink, ezelőtt nyolc évvel a John McCainek, az André Goodfriendek, az amerikai nagykövetség mélyen hallgatott a jogsértésekről, a háttérben talán még helyeselte is a "rendteremtést". Mert a kormányzat akkori szereplői szépen belesimultak az amerikai érdekrendszerbe.

És kedves olvasóink, az akkori kormányzattal olyannyira elégedett, 2014 őszén már tüntető emberek egy jó része 2006 őszén a tévé előtt kéjes örömmel nézte végig, hogyan verik össze, alázzák meg, vagy teszik nyomorékká az embereket Gyurcsány pribékjei.

Most ugyanezek egy kis paprikagáztól már Brüsszelig, vagy John McCain bokájáig szaladnak. Érezni némi különbséget ugye?

alfahir.hu