2014. 12. 18. 09:27

Meg fogok halni - dehogy fogsz!

Mint megírtuk, társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt Bodor Viktor elsőrendű vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre, Bimbó Csongor másodrendű vádlottat szintén társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt 25 év fegyházbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék szerdán kihirdetett elsőfokú ítéletében, mert a két rendőr 2013. április 8-én az izsáki rendőrőrsön halálra vert egy lopás gyanúja miatt előállított román állampolgárságú, magyar nemzetiségű izsáki férfit.

– Nagyon féltünk az ítélet napjától, attól tartott a család, hogy a bátyám gyilkosai öt-hat évvel megússzák. Most egy kicsit megkönnyebbültem, bár soha nem tudom feldolgozni – mondta az elhunyt férfi öccse a Blikknek.

s

MTI Fotó: Ujvári Sándor

– Megbilincselve feküdt az őrszobán. Bordái töröttek voltak, fulladozott. Azt mondta, meg fog halni. Erre a rendőrök azt felelték: nem fogsz, majd vizet töltöttek a szájába. Bara felállt, összeesett, a két rendőr leültette, ezután vesztette el a férfi az eszméletét – sorolta a lap szerint a bírónő, hozzátéve, hogy a rendőrök bár újra akarták éleszteni Barát, erre már esélyük sem volt.

T. János volt az egyetlen, aki látta, amint B. Viktor ütlegeli a földön fekvő áldozatot. A férfi a bíróság előtt is vallott kollégáira, most azonban megdöbbentette az ítélet. – Arra számítottam, hogy kevesebbet, 10-12 évet kapnak – mondta. – Nagyon fura érzés... majdnem olyan, mintha én küldtem volna be őket egy életre a rács mögé. Mégsem bántam meg, hogy vallomást tettem, hiszen csak az igazat mondtam - érvelt a rendőr.

alfahir.hu