"Meg kell nézni, ki és miért fizette Rogán útját"

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője szerint Rogánné bizonyos üzleti kapcsolata állhat a helikopteres túra hátterében.

Rogán Antal legutóbbi rongyrázása hétfőn már kellemetlen pillanatokat okozott a kormánypárti politikusoknak a parlamenti folyosón. Ugyanis már nemcsak az érvénytelen kvótareferendum miatt kell magyarázkodniuk, hanem a propagandaminiszter helikopterútja miatt is.

Az esküvő láthatóan meglepte a fideszes és kereszténydemokrata országgyűlési képviselőket, többségük vagy az Alfahírtől, vagy egy másik portál újságírójától értesült Rogán Antal legújabb fényűzéséről.

Fotó: Béli Balázs

Így járt Rubovszky György is, a KDNP-s politikus rögzítette, hogy őt például nem hívták meg az esküvőre, és hogy további tényadatra van még szüksége, hogy véleményt nyilvánítson. "Mit tudom én, hova ment" - utalt Rogán különös utazására a kereszténydemokrata politikus.

A KDNP frakcióvezetője sem volt hivatalos az esküvőre, Harrach Péter ugyanakkor közölte: meg kell nézni ki és miért fizette a fideszes politikus helikopterútját. Ő úgy tudja, hogy Rogán feleségének "bizonyos üzleti kapcsolata" áll a háttérben.

Ugyanakkor szerinte valakinek a politikai teljesítményét nem abból kell megállapítani, hogy ki mellett utazik egy helikopteren. "Ez nem probléma" - zárta rövidre a kérdést a politikus.

Rogán Antal exkluzív világa

Bérelt helikopterrel utazott egy celebesküvőre Rogán Antal és felesége. A gépet óránként negyedmillió forintért lehet bérelni, így ismét felvetődik a kérdés, hogy a magánéletét a bulvársajtóban előszeretettel megturnéztató miniszternek pontosan miből is telik egy ilyen útra.Rogán Antal élete egy olyan nyitott könyv, ami a sok nyitogatástól szinte mindig a vagyonáról szóló, amúgy rendszeresen újraíródó fejezeténél nyílik ki.