Még nagyobb győzelemre készül a Jobbik Ózdon (Videó)

Helyben hagyta a Debreceni Ítélőtábla a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei területi választási bizottság (tvb) pénteki döntését, így meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon. A Jobbik ismét győzelemre készül.

Kovács János, a területi választási iroda (tvi) vezetője korábban azt közölte az MTI-vel, hogy Fürjes Pál (Fidesz-KDNP) korábbi polgármester támadta meg a helyi választási bizottság eredménymegállapító határozatát, ennek helyt adva rendelték el a választás megismétlését.

A tvb honlapján megtalálható határozat szerint a Jobbik által legyőzött Fürjes Pál azt kifogásolta, hogy öttel kevesebb lebélyegezetlen és lebélyegezett szavazólapot találtak az urnákban, mint amennyien részt vettek a választáson az eredményjegyzőkönyv szerint, a Fidesz-KDNP-s szavazóköri delegáltak jogszabálysértést észleltek a szavavazatok megszámlálásakor, valamint állítólagos tanúk igazolták, hogy volt olyan jelölt, aki anyagi ellenszolgáltatást ígért és adott a választópolgároknak.

A döntésre Janiczak Dávid, Ózd polgármestere közleményt adott ki. Mint ebben fogalmaz, a vereségébe és az ózdi választópolgárok akaratába beletörődni képtelen Fidesz–KDNP korábbi kezdeményezésének helyt adva tovább húzódik a jelenlegi bizonytalan helyzet. Tehát újra választási kampány következik ahelyett, hogy végre a városért és az ózdi emberek gondjainak megoldásáért dolgozhatnánk – fogalmazott.

„De a Jobbik nem futamodik meg, újra felvesszük a kesztyűt” – jelentette ki Janiczak Dávid. Hozzátette: A hamisított, formanyomtatvány jellegű „bizonyítékokat” megismerve természetesen hamis vád miatt megtették a büntetőfeljelentést, ám az ózdiak érdeke most az, hogy a munka minél hamarabb meg tudjon kezdődni a városházán.

Ezért ismét ringbe szállok a polgármesteri címért, és arra kérem az ózdiakat, minél nagyobb számban éljenek választójogukkal, arassunk a tíz nappal ezelőttinél is nagyobb győzelmet! – jegyezte meg.

Teljes újraválasztást!

Sőt, a Jobbik nem csak a polgármester, hanem a képviselők választását is megismételné. Mint a közleményben Janiczak írja, „ha már választás, legyen teljesen új választás, válasszunk új képviselőket is! A Jobbik öt képviselője kész lenne visszaadni mandátumát, amennyiben ezt a többi városatya is megteszi annak érdekében, hogy az új fejlemények tükrében a képviselő-testület összetételéről is újra lehetőségük legyen véleményt mondaniuk az ózdiaknak”.

Ózd október 12-én megválasztott polgármestere közölte, „a sárdobálásba – politikai ellenfeleinkkel ellentétben – továbbra sem fogunk beszállni, a Jobbik kizárólag a város fejlődése fog dolgozni, s ebben a szellemben folytatjuk kampányunkat is”.

MTI nyomán – alfahir.hu