Még nem tudni, mennyibe kerül a kerítés

A kormány már a héten tárgyalhat a szerb határon épülő védvonalról és ennek kiadásairól - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára a tárca hétfői háttértájékoztatóján, Budapesten.

Az államtitkár elmondta: nem tudja megerősíteni azokat a találgatásokat, amelyek a védvonal építésének költségeiről megjelentek a médiában. A védvonalról az elképzeléseket Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztésében tárgyalja majd a kormány, amely tartalmazni fogja a költségekről szóló kalkulációkat is - mondta.
 
Banai Péter Benő kifejtette: a rendkívüli kormányzati intézkedésekre rendelkezésre álló tartalék még mintegy 60 milliárd forint, ez az összeg nyújthat fedezetet a magyar-szerb határra tervezett védvonal megépítésére.
 
Banai Péter Benő kiemelte: a rendkívüli kormányzati intézkedésekre rendelkezésre álló idei, együttesen 100 milliárd forintos összegből az év első felében 40 milliárd forintot lehetett felhasználni, ebből a kormány 39 milliárd forintot költött el.
 
A védvonal finanszírozási összegére több variációt vizsgálnak majd meg - tette hozzá Banai Péter Benő.
Forrás
MTI