Toroczkai minimálbért kér polgármesteri munkájáért (Videóval)

toroczkaiMinden negatív lejárató kampány ellenére Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke meggyőző fölénnyel megnyerte az ásotthalmi időközi polgármester választást - érkezett a hír helyszíni tudósítónktól.

A 4000 fős községben vasárnap került sor a voksolásra. A szerb határ melletti Ásotthalmon azért tartottak választást, mert a képviselő-testület feloszlatta magát október elején, ugyanis a folyamatos viták megnehezítették a működését.

November közepén még három polgármesterjelöltet vett nyilvántartásba a helyi választási bizottság, a múlt héten azonban egyikük visszalépett, így ketten szálltak harcba a településvezetői székért.

Toroczkai László  függetlenként indult, Csongrád megyében a Jobbik színeiben közgyűlési képviselő.

A másik két jelöltet a kormánypártok támogatták, egyikük - mint fentebb írtuk- korábban visszalépett, a másik, Petró Ferenc pedig Ásotthalom korábbi polgármestere és a szomszédos Mórahalom első emberének, a körzet fideszes országgyűlési képviselőjének a korlátlan bizalmát is élvezte.

Korábban az országos médiában is igyekeztek Toroczkai Lászlót fals hírekkel hitelteleníteni, két héttel a választás előtt pedig névtelen, mocskolódó szórólapokkal rágalmazták a HVIM elnökét.

Toroczkai László a kampányban azt ígérte, véget vet a térségben divatos kiskirálykodásnak, a helyiek bevonásával fogja vezetni a települést, és magyar, valamint külföldi befektetők segítségével munkahelyteremtő beruházásokat kezdeményez Magyarország ötödik legnagyobb kiterjedésű községében.

A választásról csak később várható írásbeli és végleges eredmény, azonban a nem hivatalos adatok szerint Toroczkai magabiztos fölénnyel lett Ásotthalom polgármestere.

A szebb jövőt Ásotthalmon sem lehet megállítani

A Jobbik szívből gratulál Csongrád megyei közgyűlési képviselőjének, egyben szövetségese, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnökének, Toroczkai Lászlónak, aki a vasárnapi időközi választáson független jelöltként elnyerte az ásotthalmi választók bizalmát – közölte Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója, aki sok erőt és sikert kívánt a megválasztott nemzeti radikális polgármesternek.

Toroczkai László választási győzelmével újabb település lépett arra a sikeres útra, melyen elindult már Gyöngyöspata, Tiszavasvári, Kosd, Monorierdő, Tuzsér, Békésszentandrás, Hegyháthodász, Hencida, Kemenessömjén és Martonfa is – mutatott rá közleményében Szabó Gábor.

Frissítés: Ásotthalom újonnan megválasztott polgármestere a voksolás estéjén közölte, nem uralkodni, hanem szolgálni akar. Meg minimálbérért dolgozni.

alfahir.hu