2014. 04. 10. 09:37

Megjavíttatták a rendőrgázoló Hummert

aA bizonyítási eljáráshoz meg kellett javítani azt a Hummert, amivel másfél éve elgázoltak egy rendőrt. Az osztrák férfi közelebbi fegyházat kér Ausztriához.

Sopronkőhidán akarja folytatni fegyházbüntetését Thomas B., az az osztrák férfi, aki még 2012 októberében halálra gázolta Kenéz Imre motorosrendőrt. A drága Hummerekből álló konvojt leintették a járőrök, azonban miután megálltak, az Thomas B. által vezetett első autó hirtelen tovább hajtott, elgázolva a vele szemben intézkedő rendőrt.

A férfi a Blikk szerint beadta kérelmét a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságához, hogy átkerülhessen az ausztriai határhoz közelebbi sopronkőhidai fegyházba. Először hazájába akarta átkéretni magát, de a lap szerint erről végül valamiért letett. Felesége, Martina állítólag hetente látogatja, de ez jelentős költségeket jelent számára, ezért is lenne jobb, ha a határhoz közelebbi intézményig kellene mennie.

A gázoló ügyvédje, dr. Buza János a Blikknek azt mondta, az elsőfokú bírósági eljárás végéig valószínűleg Szegeden marad. Kérték azonban az orvos szakértő bevonását, mert azt próbálják bizonyítani, hogy a férfi a rendőri intézkedéstől való ijedtségnek köszönhetően gázolt-e.

sa

A Hummert megjavíttatták, hogy fel tudják használni a bizonyítási eljáráshoz. A gázoló egyébként autószerelő, és ragaszkodott hozzá, hogy a helyreállításnál ő is részt vegyen, de ezt a bíróság nem engedélyezte. A drága kocsi gázoláskor sérült meg, az egyik hátsó kereke szinte teljesen kiszakadt helyéről. A szakértőnek az eljárás során modelleznie kell a történteket, tehát ugyan úgy padlógázzal kell majd hajtania, mint ahogy azt Thomas B. tette. A javítás költségeit a magyar állam, vagyis az adófizetők állták, de az alkatrészek beszerzését legalább a gázoló felesége vállalta.

blikk.hu – alfahir.hu