2012. 03. 26. 21:17

Megkezdődött a volt IMF-vezér újabb kihallgatása

Egy feltételezett prostitúciós hálózat ügyében hétfőn délután Lille-ben váratlanul megkezdődött Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatójának újabb kihallgatása - közölte egy francia igazságügyi forrás.

Strauss-Kahnt (közkeletű rövidítéssel: DSK-t) az úgynevezett Carlton-ügyben - üzletszerű kéjelgés elősegítésében való bűnrészesség és hűtlen kezelés bűntette miatt - február 21-22-én hallgatták ki először Lille városában, s erre az időre őrizetbe is vették. Végül szabadon távozhatott, de az esetleges vádemelés ügyében a bírák március 28-ra visszarendelték. Nem tudni, hogy kihallgatását most miért hozták váratlanul két nappal előbbre.
   
Az IMF volt vezetőjét februárban saját kérésére hallgatták ki azokkal a párizsi és washingtoni szexpartikkal kapcsolatban, amelyeken részvételét már korábban nyilvánosan beismerte. Kiszivárgott hírek szerint többek között azzal védekezett: eszébe se jutott, hogy a rendezvényeken megjelent fiatal nők prostituáltak lettek volna, hiszen közülük egyeseket rendőri vezetők mutattak be neki.
   
A DSK elleni New York-i büntetőeljárást - egy szállodai szobaasszony állítólagos megerőszakolása miatt - beszüntették az áldozat szavahihetőségét övező kétségek miatt. Ám a nő polgári pert indított a férfi ellen, kártérítést követelve.


MTI - barikad.hu