Megkezdődött a kétórás pedagógussztrájk!

Péntek reggel 8 óra és 10 óra között figyelmeztető sztrájkba kezdett a Pukli István-féle Tanítanék mozgalom, amelyet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is támogat. Sándor Mária felhívására várhatóan az egészségügy is szolidáris lesz a tanárokkal.

Mint ismert, a szervezők szerint a korábbi 1 órás munkabeszüntetés nem váltotta be a reményeket, ezért pénteken már két órás lesz a pedagógusok sztrájkja. A szakszervezeti követelések 12+2 pontja szerint olyan alapvető változtatásokat akarnak, mint a pedagógusok munkaterhének csökkentése vagy a tanulók terheinek mérséklése.

A sztrájkoló tanárok bent lesznek az iskolában, de nem tartják meg az óráikat, akiknek pedig nincs órájuk, az iskola előtt fekete vagy kockás szalaggal fejezheti ki szolidaritását a sztrájkolókkal. A PDSZ tegnap megállapodott a Klikkel a sztrájk alatti, még elégséges szolgáltatásokról, a szülőkkel és a diákokkal pedig közölte, hogy a sztrájk alatti időszakra a tanulók távolmaradását nem lehet igazolatlan mulasztásnak tekinteni, és a távolmaradás igazolása sem várható el.

Ahogy arról lapunknak is mesélt, Sándor Mária arra kérte az egészségügyben dolgozókat, hogy ők is öltözzenek feketébe április 15-én, ezzel is szolidaritást vállalva a pedagógusok törekvéseivel.

"Különben nincs értelme folytatni"

- fogalmazott.

[[nid:183867]]
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss