Megmentettek egy mókust, azóta a karácsonyfájukon él

Ilyen erős kezdés után magas lécet kell majd megugornia a 2016-os cuki-kontenteknek. Rögtön az év második napján futottunk bele egy olyan sztoriba, amely a zsáner minden aspektusát egyszerre kimaxolja: van benne megmentett állat, azon belül is: végtelenül cuki mókus, ami ráadásul háziállat lett; emellett a történetben hangsúlyosan jelen van a szeretet, a család és a karácsony(fa) is. Mi kell még?

November végén egy amerikai házaspár az úttest mellett sebesült mókust talált. Az állat valószínűleg egy autós figyelmetlenségének áldozata lett. Hazavitték, majd a családdal közösen egy vadon élő állatok rehabilitációjával foglalkozó szakember segítségét kérték, és elkezdték a mókust - akinek közben neve is lett: Mitten - otthonukban gyógyítgatni.

Hat napon át gyógyszerekkel kezelték, aminek meglett a hatása: Mitten a kúra után szemmel láthatóan sokkal jobban érezte magát, már képes volt megtartani elülső lábaival az élelmet, bár az ivás és a járás még mindig nem ment neki zökkenőmentesen.

"Valószínűleg soha nem épül fel annyira, hogy újra a szabadban élhessen, de igyekszünk gondját viselni" - írta a Redditen a házaspár férfi tagja. "Ha nem is engedhetjük vissza a vadonba, azon leszünk, hogy minél előbb teljesen felépüljön és jó élete lehessen." 

Mitten már a második mókus, akit a házaspár megmentett. Azt is elárulták, egy nap szeretnének rehabilitációs központot működtetni vadon élő állatok számára. "Mittennek egy 1,5x1x2,5 méteres elkerített helyet készítünk, amelyben reményeink szerint egy élő fa is lesz majd." A mókus addig is - reméljük - boldogan él a család karácsonyfáján:

Elsősorban a helyiek hangja szeretne lenni az Országgyűlésben a Dunaújváros és térsége időközi választásán bizalmat kapott Kálló Gergely. A Jobbik-frakció új tagja „vasakarattal” kíván küzdeni a korkedvezményes nyugdíj visszaállításáért, de szívügyében, az ifjúságpolitikában is fel fog szólalni.