2014. 12. 23. 21:37

Megunták, hogy folyamatosan törlik Facebook-oldalaikat

Az utóbbi hetekben folyamatosan törölték a különböző nemzeti elkötelezettségű Facebook-oldalakat. Legutóbb a Betyársereg, a Szent Korona Rádió, a Romantikus Erőszak és a Náczivadász Fb-oldala esett áldozatul. Most azonban elkezdődik a visszatámadás.  A kuruc.info azt írja, hogy csak pár percet kell erre a hadmozdulatra fordítani, meg akarják mutatni, hogy a nemzeti oldal is van legalább annyira szervezett, mint a baloldal.

A Facebook bármikor megteheti, hogy töröl valamilyen oldalt, hiszen az indoklások többnyire eléggé rugalmasan érthetőek, így a döntések hátterében általában nem sok kézzelfoghatót lehet találni. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, hogy ha felvetjük azt, hogy egy oldalt adott esetben ténylegesen okkal törölnek (mondjuk pornográf vagy gyilkosságra buzdító tartalom miatt), akkor ha valaki regisztrál egy hasonlót, akkor vajon miért lép életbe a gondolatrendőrség, amelyik azt is tudni véli, amit az új oldal adminisztrátorai még ki sem gondoltak?

Természetesen van lehetőség panasszal élni, de szinte soha nem történik jogorvoslás. Így senki nem tudhatja, hogy mikor következik az ő oldala. Igaz, azt mondják, hogy politikai pártok és személyes oldalak nagyobb biztonságban vannak, azokat nehezebb magyarázat nélkül törölni, és azoknál nagyobb is lenne a kockázata annak, hogy a felhasználók politikai üzenetként tekintenének rá.

A mi közösségi oldalunk egyelőre még aktív, közel 35.000 kedvelőjével kiemelkedőnek számít a hazai hírportálok között. Ha eddig még nem látogatta, tekintse meg, és ha tetszik önnek, amit csinálunk, ne habozzon! Ki tudja, meddig van ideje...

alfahir.hu