Megvédte a kislánya ártatlanságát, felfüggesztettet kapott

Szexuálisan zaklatott két hatéves kislányt egy tizenhárom éves (az esetet ismerők elmondása szerint "félcigány") diák egy Pest megyei iskola mellékhelyiségében. Az egyik lány édesapjával beszélgettünk, aki felfüggesztett börtönbüntetést kapott, mert nem tűrte mindezt szótlanul.

A Pest megyei általános iskolába járó "félcigány" fiú, aki eredetileg egy nagyjából ötszáz méterrel odébb található intézményben folytatja tanulmányait egy végzős osztályban, vélhetően a szexuális zaklatás, szeméremsértés céljával átment a kicsik épületébe, ahol behúzott a fiúk WC-jébe két elsős kislányt, letolta előttük a nadrágját, majd felszólította őket, hogy tegyen ők is ugyanígy. Egy másik diák betoppanása zavarta meg az elfajuló helyzetet, így a fiú kirohant az udvarra, ahol összetalálkozott az egyik szintén kimenekülő, zokogó kislány édesapjával, aki az Alfahírnek mesélt a történtekről.

"Nem gondoltam először semmi rosszra, azt hittem, hogy valami csínytevést csináltak, de amikor megláttam a síró lányomat, rögtön tudtam, hogy valami baj történt" - mesélte az édesapa, aki éppen az udvaron tartózkodó ügyeletes tanárral beszélgetett ekkor. Magukhoz hívták a síró gyermeket, aki nem tudta elmondani, hogy mi történt vele, olyan sokkos állapotban volt. A fiú ekkor már a kapuból leskelődött vissza, és a férfinek mintegy ötszáz méteren át kellett kergetnie a menekülő fiút, hogy vissza tudja hozni, és kifaggatni arról, hogy mi történt.

Jogos indulat

"Amikor elcsíptem, és arról kérdeztem, hogy mit csinált, akkor rögtön azzal kezdte, hogy ő nem akarta bántani" - folytatta a történetet a gondolattól még a mai napig is felháborodó édesapa.

Miután kiderült, hogy a fiú szexuálisan zaklatta a lányokat, az apa átadta a tanárnak, ő pedig a lányát igyekezett megnyugtatni, aki ekkor már el tudta mesélni, hogy mit látott és mit kért tőle az idősebb fiú. Az ügyeletes tanár a történtek ellenére elengedte a fiút, mire a kislánya épségét és ártatlanságát védő édesapa jogos felháborodásában párszor megütötte a gyereket, akinél láthatóan eddig nem használtak sem a szép szavak, sem a dorgálások, valamint akiben a szülők sem a beilleszkedési vágyat erősítették a nevelése során. Ez annak fényében is egyértelmű, hogy nem ez volt az első erőszakos, diáktársai és a tanulói közösség ellen irányuló cselekedete, többször kapott már figyelmeztetést, büntetést.

Hiba a büntető törvénykönyvben

Az édesapa feljelentést tett még aznap a rendőrségen, azonban először bűncselekmény hiánya miatt, majd a fellebbezése után büntethetőséget kizáró ok miatt elutasították, ugyanis a hatályos büntető törvénykönyv szerint ilyen esetben a büntethetőség korhatára 14 év. Csak az emberölés, a testi sértés, a rablás és a kifosztás esetében büntethető az az elkövető, aki a 12. életévét betöltötte már, a nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekmények (pl. szexuális erőszak, vérfertőzés, szeméremsértés stb.) elkövetése esetén nem. Tehát ha a fiú a mosdóban például kirabolja vagy megveri a lányokat, akkor büntethető lett volna, így viszont, hogy "csak" szexuálisan zaklatta őket, bármilyen felelősségre vonás nélkül megússza. Igaz, az iskolavezetés azonnal kizárta, hiszen ellene a zaklatás idején már a sokadik fegyelmi eljárás volt folyamatban kisebb gyerekek bántalmazása miatt.

Meglepő fordulat

Miután az édesapa feljelentését elutasították (a másik kislány szülei nem akartak feljelentést tenni), a fiú szüleinek feljelentése nyomán ellene indult eljárás súlyos testi sértés kísérletének bűncselekménye miatt. Bár a fiúnak maradandó sérülései nem lettek (később az orvos mindössze két zúzódást talált rajta, amelyek a kislányokban okozott lelki sérülésekhez képest eltörpülnek), a nyomozás során az ügyet vizsgáló orvosszakértő szerint a bántalmazás súlya és iránya alkalmas lehetett volna esetleg súlyos sérülés okozására is. A férfi végül a tárgyalás végén hét hónap börtönbüntetést kapott egy évre felfüggesztve, pártfogó felügyeletet, valamint be kell fizetnie 52 ezer forint perköltséget.

"A kislányom nem mert kimenni a mosdóra többet, annyira félt az eset után" - mesélte az édesapa, aki elmondta azt is, hogy inkább elhozták az iskolából, hogy könnyebb legyen feldolgoznia a történteket, és pszichológus is foglalkozik a kislánnyal.

Úgy tudjuk, az egyre inkább elszaporodó hasonló esetek miatt a Jobbik törvénymódosítást kezdeményez, hogy az ilyen jellegű bűncselekmények esetében is büntethetőek legyenek (a jelenlegi 14 helyett) a legalább 12. életévüket betöltött bűnelkövetők.

alfahir.hu

Legolvasottabb híreink