"Merkel, takarodj!" - zeng a berlini utcán

Több ezer fős, skandáló tömeg vonul Berlin utcáin, Angela Merkel német kancellár lemondását követelve. Egyelőre nem sok részletet lehet tudni a megmozdulásról, de az antifasiszta ellentüntetők már megjelentek a menet közelében.

"Merkel muss weg!", azaz "Merkel, takarodj!", ettől a rigmustól hangosak jelenleg a berlini utcák, ahol a Mi, Berlinért és Németországért szervezet tüntetése zajlik éppen, de bőven hallani olyan kiáltásokat is, hogy "Európában nem akarunk saríát!". A szervezők - akik természetesen azonnal megkapták a szélsőjobboldali billogot - még az eddigieknél is több résztvevőre számítanak, és folyamatosan várják a csatlakozókat.

A demonstrálók a kancellár távozásán túl az unión belüli határellenőrzés visszaállítását és a hagyományos családi értékek védelmét követelik.

A minden "náci" megmozdulást térdelőrajtban váró német antifasiszták magától értetődő módon ettől a rendezvénytől sem maradtak távol: sípolással és bekiabálással igyekeztek megzavarni a menetet, hamarosan pedig ellentüntetést is tartanak. Szükség is lesz rá, hiszen a tömeg bármelyik pillanatban kikiálthatja a Negyedik Birodalmat...

Az eseményeket a Russia Today élőben közvetíti: