Mészáros Lőrinc lesz "Termőföld nélküli" Sándor végzete?

Fazekas Sándor agrárminiszter bukásáról értekezni bizonyos szempontból rendkívül nehéz, igaz ugyanazon oknál fogva könnyű is. Hiszen a termőföld nélküli magyar mezőgazdasági miniszter nem mond le. Soha. Hacsak?

A Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó mno.hu újból célba vette Fazekas Sándort. Persze, ami fáj a milliárdos vállalkozónak (aki egyébként egy nap híján egy éve vált közellenséggé), az valójában az egész ország számára tragédiával ér fel, hiszen a földrablással azoknak a multiknak az érdekeiben jár el az Orbán-kormány, amelyek a vidék koporsóját szegecselik éppen.

Ugyanakkor - mivel a termőföldkérdés úgysem érdekel senkit - Fazekas Sándor pozíciója biztosnak tűnik (nem söpörte őt el sem a brókerbotrány, sem pedig a Kiss Szilárd-ügy).

Érinthetetlenségét talán csak a nemzet gázszerelője cáfolhatja meg.

Ahogy azzal többször is foglalkoztunk, tavaly nyáron a magyar húsipari üzemek ellen is kíméletlen, ugyanakkor célzott támadások zajlottak.

Ennek egyik legvisszásabb momentuma az volt, mikor a becsődölt törökszentmiklósi Surjány-Hús Kft. ügyvezetője az alkalmazottaknak tartott eligazítás során arról beszélt, hogy „ne lepődjenek meg azon, ha cég 1 éven belül újra indulna, csak új tulajdonosi körrel”.

A mno.hu azonban a bezárt pápai húsüzem mögött is Mészáros Lőrincet sejti. Márpedig ha ebben az ügyben vizsgálódni kezdenek, abba a miniszter belebukhat, ezért jobb lenne, ha ezt megelőzné, és felajánlaná a lemondását. Amennyiben ez nem történik meg, a legnagyobb botrány sara az ő nyakába zúdul, hiszen az állami földárverések ügye – értettek egyet a szakértők – „minden, csak nem korrekt” - írja a lap.
 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

A pénzintézet nyugdíjbiztosítottjai között több mint 6 százalékkal nőtt a 35 év alatti fiatalok aránya.
László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke beszélt az Alfahírnek a rabszolgatörvényről.