2015. 03. 30. 14:26

Mészáros Lőrinc ma is hazudott egyet

Mészáros Lőrinc azzal replikázott Lázárnak, hogy a vagyonnyilatkozata az igazságot tükrözi. Pedig nem.

Mészáros Lőrinc gyorsan reagált a Főnök feddésére. Lázár János az Indexnek nyilatkozta, hogy nem turkál senki zsebében, de "akinek pénze van, annak el kell tudni számolnia azzal." Mészáros Lőrinc, rapid módon milliárdossá vált felcsúti polgármester erre közleményt adott ki, melyben azt írta: a vagyonnyilatkozatában szereplő adatok "a törvényes helyzetet tükrözik, és a valóságnak mindenben megfelelnek." Nos, a helyzet az, hogy legalább egy ponton biztosan nincs így. 
 
A Csak egy ruszki Magyarországon tumblr hívja fel a figyelmet, hogy az orosz adóhatóság adatbázisa szerint nagyjából Kiss Szilárd mellett, a mai napig Mészáros Lőrinc a Magyar Kft. (ООО Мадьяр) 33%-os tulajdonosa. Ez az adat pedig még mindig hiányzik a vagyonnyilatkozatából
 
 
 
Mészáros még március elején szembesült azzal, hogy van egy egyharmados tulajdonrésze Magyar Kft-ben, ahol a korrupciós vádakkal előzetesben ülő Kiss Szilárd volt az üzlettársa. Amikor az Index erről hírt adott. a felcsúti polgármester először nem emlékezett az egépszre, majd azt állította, hogy a vállalkozásból már rég kiszállt, mert "nem indult be az üzlet". Az orosz adóhatosági adatbázis szerint azonban akkor - és ma is - ő szerepel egyik tulajdonosként. Erre pusztán annyit reagált: "Oroszországban sok minden előfordulhat."