2016. 12. 28. 15:56
MTI

Migránsok holttesteit sodorta partra a víz Líbiában

A líbiai főváros, Tripoli térségében tizenegy vízbefúlt menekült holttestét mosta ki a partra a víz - közölte a Líbiai Vörös Félhold szerdán.

A segélyszervezet Facebook-oldalán tett tájékoztatása szerint a szerencsétlenséget szenvedett menekülteket több partszakaszon találták meg. Néhány holttestet a főváros nyugati felében fekvő Haj al-Andalusz, míg a többit Szajjad és Regatta környékén, egy nehezen hozzáférhető sziklás területen vetette partra a víz.

A holttestekre helyi lakosok leltek rá, majd figyelmeztették erről a segélyszervezetet. Az Európai Unió határőrizeti ügynökségének (Frontex) adataiból kitűnik, hogy a Líbiából és részben Egyiptomból induló migránsok száma az idén 20 százalékkal gyarapodott a tavalyi évhez képest. Az ENSZ információi szerint több mint 5000 ember vesztette életét a Földközi-tenger központi medencéjén húzódó migrációs útvonalon, többen mint valaha. Csak a török partok és Görögország közötti útvonalon csökkentek 2016-ban ezek a számadatok az EU-török menekültügyi egyezménynek köszönhetően.