2014. 11. 26. 14:18

Milliós Rolex órával kapták lencsevégre Lázár Jánost

Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert láthatóan nagyon komolyan veszi azt a korábbi kijelentését miszerint: „mindenki annyit ér, amennyije van” ugyanis egy méreg drága Rolex Bubbleback órával kapták lencsevégre a parlamentben.

Az index.hu internetes hírportál kérdéseire válaszolva a Miniszterelnökségen elmondták, Lázár óragyűjteményéből ez a legnemesebb darab, amit csak nagyon ritkán hord, mert félti. A Csongrád megyei országgyűlési képviselő, Hódmezővásárhely egykori polgármestere 35. születésnapjára lepte meg magát az órával. A most 39 éves politikus egy aukción vette az órát.

Az interneten jelenleg 2750 és 15 ezer dollár (vagyis 678 ezer és 3 millió 700 ezer forint) közötti áron kínálnak Lázáréhoz hasonló antik Rolex Bubbleback karórákat. A 15 ezer dolláros darab egy ritka, 1932-ben gyártott arany Rolex Ovetto Bubbleback. Az index.hu szerint 2010-ben Lázár 800-900 ezer forintért vásárolhatta a fotón látható órát.

A Rolexet Lázárnak nem volt kötelező feltüntetni a vagyonnyilatkozatában, mert a 2014 januárjától érvényes szabályozás szerint az egyéb ingóságokat, például ékszereket akkor köteles feltüntetni a képviselő, ha értékük meghaladja az egymillió tizenötezer forintot. Mivel ez alatt nem kell beszámolnia, Lázár a sajtóirodának sem mondta meg, mennyiért vette az órát, csak annyit fűzött hozzá, kifejezetten kedvező áron.

Index.hu és delmagyar.hu nyomán - alfahir.hu