2015. 07. 29. 08:04
MTI

Minden eddiginél több illegális bevándorlót tartóztattak fel

Hatvannyolc csoportban minden eddiginél több, 1524 határsértőt - köztük 260 gyermeket - tartóztattak fel a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén kedden – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán.

Szenti Szabolcs közölte, hogy a legnagyobb csoportot Ásotthalom külterületén fogták el, ott 121 ember – többségében afgán állampolgár - lépte át illegálisan a zöldhatárt.

A hajnali órákban két esetben embercsempészekkel szemben is intézkedtek a járőrök: az M5-ös autópályán egy szír és egy olasz állampolgár mikrobuszával 32 határsértőt szállított, az 55-ös úton egy szerb férfi járművében pedig 13-an próbáltak Nyugat-Európába jutni – tudatta az őrnagy.

Az embercsempészek ellen büntetőeljárás indult, a határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Országszerte tiltott határátlépés miatt kedden – az elmúlt harminc napban a legtöbb - 1674 embert fogtak el a rendőrök, két gyanúsítottal szemben pedig embercsempészet miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.