Morvai továbbra is nagyon örül a martonfaiak örömének

A káprázatos szépségű baranyai Martonfára – az ott élők megkérdezése nélkül – menekülttábort akart építeni a kormány. Az erről szóló határozatot már kihirdették a hivatalos közlönyben, amikor a helyiek kemény ellenállásba, tiltakozásba kezdtek, példát adva ezzel az egész országnak, sőt egész Európának. Kitartásuk és bátorságuk győzelemre vezetett, megmarad otthonuk s csodás településük háborítatlan nyugalma – emlékeztetett közleményében a jobbikos EP-képviselő.

Hozzátette: további jó hír, hogy az eredetileg menekülttábornak szánt földterületet – régi vágyuknak megfelelően – „megkaphatják az államtól” szövetkezeti jellegű mezőgazdasági termelés céljára, sokan juthatnak így munkalehetőséghez és egészséges, helyben termett élelemhez.

Morvai azért megjegyezte, hogy minden termőföld – az egész országban – a helyi lakosság megélhetését s az egészséges, helyi élelem megtermelését kellene, hogy szolgálja, nem pedig a „csókosok” meggazdagodását.

Napokkal ezelőtt a martonfaiak a honvédő harcot együtt ünnepelték meg. A jelentőségteljes eseményen jelen volt és az N1TV-nek nyilatkozott: Bosnyák András polgármester, Toroczkai László, a Jobbik alelnöke, Szabó Balázs, a néppárti ellenzék megyei szóvivője, Schiffer András az LMP lemondott társelnöke, Panna néni önkéntes és maga Morva Krisztina is.