2015. 03. 18. 10:54

Most dobja el a kabátot, holnap érkezik a kánikula

Legalábbis a köztévé ezt ígéri. És amit az MTV mond, az úgy is van.

Nem telhet el nap ordas nagy köztévés baki nélkül. Negyedik napja folyik a királyi tévé Monthy Pythonék legbetegebb műsorait is megszégyenítő vesszőfutása. 
 
Vasárnap a technika omlott össze, hétfőn az adásidőt nem sikerült kitölteni. A hét első napján debütált az M2 esti főműsoridejében futó Petőfi TV is, amelynek sikerült teljesen padlóra küldenie a közszolgálati gyerekcsatorna nézettségét. Az MTV a Szomszédokon kívül már csak az időjárás-jelentésben bízhatott, amit a biztonság kedvéért elég gyakran sugároznak is. Abból baj nem lehet - gondolhatták a szerkesztők -, ám tévedtek.
 
A tegnap esti meteorológiai előrejelzésből ugyanis megtudhattuk, hogy vasárnap hideg volt, viszont a hétvége után érkező egymást követő három csütörtökből az utolsón már kánikulára számíthatunk. Ha én a Comedy Central, vagy a Cool TV vezetője lennék, most kezdenék megijedni a komoly konkurenciától...
 
 
Az időjárás-jelentésből azt is megtudhattuk: a hét második felében olyannyira beköszönt a nyár, hogy még éjszaka is "napsütéses, derült időjárás lesz"