Most nem jár utazási kedvezmény a parlamentbe látogató diákoknak, mert túl sokan jönnének

Itt az osztálykirándulások ideje, sok diák látogatná meg a Parlamentet. Mit lép erre a kormány? Ideiglenesen felfüggeszti az utazási kedvezményt.

444.hu névre hallgató liberális portál csemegézett a minap a képviselők kormányzathoz intézett beadványaiból. Így akadtak rá egy Sneider Tamás és Mirkóczki Ádám által közösen jegyzett írásbeli kérdésre, amely az országházi látogatásra készülő diákok utazási látogatásának ideiglenes megvonására kérdez rá:
 
„Milyen megfontolások alapján nem tudnak az országházi látogatásra készülő diákok utazási kedvezményt igénybe venni a május 4-13-ig terjedő időszakban?"
 
A képviselők nevét valamilyen okból nem írták le, de ez talán mellékes is.
 
A portál idézi Fónagy János államtitkár válaszát (teljes terjedelemben itt olvasható):

"A kormány tehát nem fosztja meg az országházi látogatásra készülő diákokat a kormányrendelet szerinti múzeumlátogatásokhoz kapcsolódó díjmentes utazási kedvezmény lehetőségétől, csupán – a kulturális köznevelés egy, az elmúlt évek során egyre nagyobb érdeklődésnek örvendő eszközének teret adva – pár nappal eltolja annak igénybevételi lehetőségét, ezzel biztosítva a kedvezményes, fennakadások nélküli utazást a kulturális programokon részt vevő diákok számára.”
 
A sajátságos államtitkári logika szerint túl sok diák élne az utazási kedvezményekkel, ezért azt inkább szüneteltetik. Érthető ugye?