2014. 03. 31. 12:07

MSZP-s kifizetések folyhattak Simon számláin keresztül

Egyre inkább valószínűsíthető, hogy MSZP-s kifizetések történtek a Simon-bankszámlákon keresztül a baloldali kormány idején, ez a Zuschlag János által elmondottakra is rímel többek között - mutatott rá Mirkóczki Ádám sajtótájékoztatóján.

A Jobbik szóvijője emlékeztetett, hogy a legfrissebb információk szerint újabb érdekes, ismeretlen eredetű tízmilliók láttak napvilágot további Simon-számlákon. A nemzeti párt véleménye szerint épp itt az ideje, hogy Mesterházy Attila, a bűnszervezet vezetője színt valljon az ügyről. Ismert, mai sajtóinformációk szerint már ötre rúgott a gyanús bankszámlák száma, melyek Simon Gáborhoz köthetők.

Teljesen egyértelmű - szögezte le Mirkóczki Ádám -, hogy amit a pártlenök korábban mondott, miszerint Simon “előző életéből” szerezte a pénzt, hazugság, mivel pont a kormányzati időszak volt az, ahol súlyos pénzek mozogtak. 

Napi rendszerességgel zajlottak a ki- és befizetések, furcsa pénzmozgások, továbbá sok összefüggés van Zuschlag beszámolóival is az ötvenmillióval kapcsolatban, akit szintén feketén fizettek ki minden bizonnyal. Mirkócki Ádám nyomatékosította: csalás és bűnténysorozat zajlott ebben az időszakban, amit fel kell tárni, Mesterházy Attilának pedig egy az egyben ki kell állni, és elmondani, mi is történt valójában. 

Rámutatott arra is, hogy mivel a pénzmozgások nincsenek könyvelve, az ÁSZ sem tudta ellenőrizni ezeket. A Jobbik arra kéri az ügyészséget, hogy az afrikai útlevelekkel kapcsolatban is hozzanak nyilvánosságra minél több információt, leginkább azt, hogy kik voltak érintettek a politikusok közül. 

Mirkóczki Ádám elmondta: teljesen szövevényes már az ügy, és társadalmi elvárás, hogy tisztázzák az egészet. Emlékeztetett arra is, hogy a Jobbik korábbi, lesöpört javaslatában már indítványozta, hogy legyen kötelező a bizottsági üléseken való megjelenés. Megszokott politikusi gőg, hogy egyes vizsgálóbizottságoktól egyszerűen távolmaradnak olyanok, akiket szükséges lenne megkérdezni. Így csak az üzengetés marad, és az eredmény nélküli nyomozás, vizsgálódás - mutatott rá a Jobbik szóvivője.

A délelőtt megtartott bizottsági ülést követően Rubovszky György elnök elmondta: az Országgyűlés mentelmi bizottsága lezárta a maga részéről a Simon-ügyet, elfogadta az azzal kapcsolatos jelentést.

A jelentés később lesz nyilvános (ITT már elolvashatja a részleteket), de nyomatékosította, találtak rá módot, hogy fizettetik vissza Simon Gáborral az általa felvett juttatásokat. 

A jelentést viszont csak az országgyűlés tudja elfogadni kétharmaddal, a mostanit viszont már aligha hívják össze ezért. A bizottság mostani, és múltkori ülésén is távolmaradtak a szocialisták.

alfahir.hu