2014. 08. 12. 18:45

Nagy nap ez a Civil Szférának!

Nyolcvannégy éves lett George Soros, avagy Soros György, vagyis Schwartz György magyar származású amerikai milliárdos, a nemzetközi politikai befolyásolás nagyágyúja, a hazai „civilek” biztos támasza. A zsidó származású üzletember, akiről még a Wikipedia is csak „pénzügyi spekulánsként” ír, 1930. augusztus 12-én látta meg a napvilágot Budapesten, és hiába készül rá a Reuters hírügynökség, még kutya baja sincs.

Soros ellen több ország is vizsgálatot indított különböző pénzügyi spekulációk miatt, Fehéroroszországban politikai beavatkozásai után „persona non grata”-nak, vagyis nemkívánatos személynek nyilvánították. Az amerikai Forbes magazin szerint Soros az Egyesült Államok 17., egyben a világ 29. leggazdagabb embere, vagyona 23 milliárd dollárt, azaz nagyjából 5500 milliárd forintot tesz ki. Mennyi lélegeztetőgép, mennyi stadion!

s

A Civilek Nagylelkű Támogatója, aki még a marihuána legalizálására is százmilliókat költött

Bár tagadta, hogy közvetlen köze lett volna hozzá, de a Soros Fund Management nevű cég állt az OTP bank 2008-as megtámadása mögött, amikor is a magyar bank részvényei hirtelen 22 százalékot estek.

Vagyonát rendszeresen használta, használja fel politikai meggyőződésének érvényesülésére, így a magyar baloldali „civil” szerveztek, és sajtóorgánumok is támogatásban részesülhettek alapítványán keresztül. Míg az Egyesült Államokban a demokratákhoz kötődik, és már „Obama ötletgyárának” is nevezték Center for American Progress (CAP) nevű alapítványát, ugyanezzel Magyarországon Bajnai Gordon körét támogatja. A Haza és Haladás Alapítvány egy-két év alatt több mint százmillió forintot kapott a Soroshoz köthető amerikai szervezettől, de az üzletember neve merül fel az ún. Norvég Alap kapcsán is, ami százmilliókat osztott szét a természetesen magukat „független civileknek” mutató, balliberális szerveződések között.

Amerikai pénzből magyar tüntetés

Az egyik ilyen volt a Krétakör is, aminek a DK tüntetésén megvert ügyvezetője, Gulyás Márton az ATV-n közölte Kálmán Olgával, hogy a támogatásból részben tüntetést is szerveztek Lázár János akkori államtitkár ellen. Az tehát még csak nem is titok, hogy az alapítványok által alapítványokon keresztül támogatott alapítványok milyen, szigorúan „civil” szerveződéseket támogatnak, és milyen céllal. Mint ahogy ma már azt is tudjuk, hogy az abszolút balliberális Társaság a Szabadságjogokért, rövidebb nevén a TASZ is bőven kapott Sorostól pénzt áldásos működésére, bár Lázárhoz visszatérve jegyezzük meg, hogy a kétezres évek elején ő is egy ilyen alapítványtól kapta a fizetését, de nem baj, mert „az nem pártpolitika volt”.

Soros György egyébként szemrebbenés nélkül váltogatja barátnőit is, a ma 84. születésnapját ünneplő dollármilliárdos egy nála negyven évvel fiatalabb nővel él együtt azután, hogy több év után szakított egy huszonéves lánnyal - utóbbi fel is pofozta a bíróságon. Ennél a bulvárvonalnál viszont jelentősebb, hogy az Orbán Viktor oxfordi tanulmányait is fizető üzletember tagja a gazdasági és politikai spekulánsokat tömörítő titkos Bilderberg-csoportnak, ahol idén Bajnai Gordon is részt vett, Martonyi János és Surányi György után a harmadik magyar politikusként.

Boldog Civil Születésnapot!

alfahir.hu