NAPI AKTUÁLIS - Országos Roma Önkormányzat: Farkas Flórián áruló, mennie kell

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke szerint távoznia kell a politikai közéletből Farkas Flórián Lungo Drom-elnöknek, miniszterelnöki biztosnak, mert ő az akadálya a roma integrációs folyamatnak.

Hegedüs István, aki szintén a Fidesszel szövetséges Lungo Drom tagja, egyben az Országos Roma Önkormányzat elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: ma az integráció egyetlen akadálya Farkas Flórián. Ha Farkas Flóriánnak fontosak a cigány emberek, akkor beadja lemondását - fűzte hozzá.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a „Híd a munka világába” program, majd az ezzel a névvel ellátott foglalkoztatás szövetkezet irodák kapcsán is számos visszás ügyet tártak fel. Több ügy is érkezett a rendőrségtől a Híd a munka világába elnevezésű programmal kapcsolatban, az adóhatóság ezeket egyesítve nyomoz. Farkas Flórián az ellene nyilatkozókat korábban egyszerűen lerasszistázta.

Farkas Flórián a Fidesz parlamenti képviselője, a kormánypárt cigányügyi szövetségese, ezért ez az eset Orbán Viktor számára is kellemetlen lehet.