NAV-ost jelentettek fel a Magyar Szigeten

A NAV munkatársai megjelentek a Magyar Szigeten ellenőrzési céllal. Ezt a procedúrát az egyik vendég lefotózta. A fényképeket az egyik NAV-os kitöröltette a fesztiválozó telefonjáról, ennek hatására még több sajtóigazolvánnyal rendelkező vendég érkezett fényképezőgéppel, telefonnal rögzíteni az eseményeket. Köztük volt Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere is, aki megpróbálta lefotózni az eseményeket, azonban a pénzügyőrség egyik munkatársa megkísérelte a polgármester fényképezőgépét a kezéből erőszakkal kicsavarni, amiért Orosz Mihály Zoltán feljelentést tett rablás kísérlete miatt – írja a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Hirszolgálata portálunkhoz eljuttatott sajtóközleményében.

A kiérkező rendőrök megpróbálták a polgármestert lebeszélni a feljelentésről, ez azonban a törvény szerint intézkedési kötelezettség elmulasztása hivatalos személy által elkövetett jogsértéssel szemben.

A rendőrök figyelmét többször felhívták, hogy a feljelentést fel kell venniük a helyszínen is. A NAV munkatársai el akarták hagyni az intézkedés helyszínét, de ezt a Magyar Sziget rendezői és résztvevői megakadályozták, eleget téve állampolgársági kötelességüknek. A rendőrök erősítést kértek, ezt követően kiérkezett a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetője, ezáltal elindult az intézkedés, megtörténhetett a feljelentés.

Amíg a százados nem érkezett meg, addig a helyszínen lévő rendőrök a NAV munkatársát még csak nem is igazoltatták. Összesen 14 rendőr, 4 járőrkocsi és 2 készenléti kisbusz kiérkezése árán sikerült a jogsérelmet bejelenteni.

A Magyar Sziget csütörtökön, Velencén nyitotta meg kapuit és vasárnapig várja a látogatókat. A programokról, előadásokról és koncertekről korábbi cikkünkből tud tájékozódni.