2014. 04. 03. 10:52

Ne a lakosok, hanem a bűnözők kerüljenek rács mögé!

A Jobbik megszüntetné a Biztonsági Rács Programot, és a lakosok helyett a bűnözőket juttatná rács mögé.

Szerte az országban több fideszes önkormányzat, így Budapest legnépesebb kerülete, a XI. kerületi városvezetés is meghirdette a Biztonsági Rács Programot, illetve korábban a Hevederzár Programot – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Novák Előd, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője. Hozzátette: pártja ezt elfogadhatatlannak tartja, hiszen a Jobbik nem a törvénytisztelő, magyar embereket, hanem a bűnözőket szeretné rács mögé juttatni.

A politikus emlékeztetett Orbán Viktor elhíresült mondatára, miszerint két hét alatt rendet tesz a kormány. Novák Előd felhívta a figyelmet: azóta már százszor két hét is eltelt, mégsincs rend. A nemzeti radikális képviselő szerint a fent említett program meghirdetése egyfajta beismerés a kormány részéről azzal kapcsolatban, hogy nem sikerült rendet tenniük és az embereknek maguknak kell gondoskodniuk a biztonságukról egy rács segítségével.

Novák Előd hangsúlyozta: érdemi rendteremtő intézkedések helyett statisztikai kozmetikázásokkal van elfoglalva a kormány. Például azért emelték meg a szabályértési értékhatárt, hogy akár egy betörés se minősüljön bűncselekménynek.

A nemzeti radikális képviselő kiemelte: a Jobbik szerint kellően elrettentő büntetési tételekre, önfenntartó börtönökre, akár bérrabtartásra van szükség.

A bérrabtartás liberális körökben óriási felháborodást keltett, a Jobbik azonban úgy gondolja a törvénytisztelő állampolgárok jogai sokkal előrébbvalók, mint a bűnözőké. A párt szerint a nemzetközi jog talaján állva úgy gondolják, hogy egy megfelelő államközi szerződéssel lehet olyan körülményeket teremteni, amely elrettentő hatású és felelőssége az adott államra tartozik.

Novák Előd közölte: látható, hogy a kormány arra rendezkedik be, hogy nem lesz rend, és a lakosoknak kell visszavonulniuk szűkebb pátriájukba, az otthonukat is egyre inkább erőddé kell alakítani, hiszen rendőri védelemre nem nagyon lehet számítani.

 

alfahir.hu