Ne dőljenek hátra - az Illatos úton a nagy feladat még hátra van

forrás: Greenpeace

Ahogy arról már beszámoltunk, a kormány képviseletében Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője hivatalosan is bejelentette, elszállították a veszélyes hulladékot tároló hordókat a Budapesti Vegyiművek Zrt. Illatos úti telephelyéről. A nagy feladat azonban még hátra van - figyelmeztet közleményében a Greenpeace.

A Greenpeace két kéréssel fordul a kormányhoz:

Tegyen meg mindent azért, hogy az egykori BVM területén mielőbb megvalósuljon a teljes, a talajt és talajvizet is érintő kármentesítés.

Követeljen meg valós pénzügyi garanciát a veszélyes anyagokkal, technológiákkal dolgozó cégektől, és alkosson olyan jogszabályt, amely garantálja „a szennyező fizet”-elv gyakorlati érvényesítését.

Abban, hogy a lakosság folyamatos veszélyeztetésétől egyáltalán eljuthattunk addig, hogy Tarnai Richárd bejelentette, nincs több hordó a telephelyen, kulcsszerepe volt a nemzetközi környezetvédelmi szervezetnek, hiszen tavaly áprilisban ők borították ki a bilit azzal, hogy fényképeket közöltek a telepen tapasztalt posztapokaliptikus állapotokról.

S csak az országos méretűvé dagadó botrány után kezdett el lépéseket tenni a kormány a kárrendezés érdekében.

Ilyen volt... (fotó: Greenpeace)

Ugyanakkor ezzel még nem dőlhetnek hátra a kormány képviselői, ahogy azt a Greenpeace is kiemeli:

a hordók elszállítása ugyan fontos fejlemény, de a nagy feladat azonban még hátra van.

A környezetvédők ezért azt kérik a kormánytól, hogy biztosítsa a súlyosan szennyezett terület megtisztításának mielőbbi megkezdését.

Ugyanakkor az Illatos út kapcsán a költségvetésre háruló hatalmas anyagi teher újra felhívja a figyelmet arra, hogy még mindig nincs Magyarországon olyan jogszabály, amely garantálná a

„szennyező fizet”

elvét - mutat rá egy égető hiányosságra a Greenpeace.

A lapunkhoz eljuttatott közleményben szerepel, hogy az ügy kirobbanásakor hárompontos intézkedési tervet javasolt a szervezet, ezekből kettő – a közvetlen katasztrófaveszély elhárítása és a hordók elszállítása – mára megvalósult. Most már "csak" a terület megtisztítása van hátra.

Ilyen lett. (fotó: MTI)

Tarnai Richárd tájékoztatása szerint a hordók elhordása nettó 1,6 milliárd forintba került, melyet a kormány fizetett ki, ám ezt át fogja hárítani a tulajdonosokra, azaz a felszámolóra. A teljes kármentesítés költségei szakértői becslések szerint azonban akár a 10 milliárd forintot is meghaladhatják majd. Bár a kormány szándékai szerint ezt is a tulajdonosokkal fizettetné meg, az elmúlt évek tapasztalatai alapján jogosan aggódhatunk, hogy ezt a hatalmas költséget végül a költségvetésnek, azaz végső soron az adófizetőknek kell majd állniuk.

A Greenpeace éppen ezért évek óta kéri a kormányt, hogy alkosson végre olyan jogszabályt,

amely valós pénzügyi garanciákat vár el a veszélyes anyagokkal dolgozó cégektől. Ám máig nem született ilyen törvény, így valószínű, hogy a jövőben is sok tízmilliárd forintnyi közpénz megy majd el olyan kármentesítésekre, amikor az állam áll helyt a valódi felelősök helyett.

A nemzetközi szervezet végül közös vágyunknak is hangot adott akkor, amikor kifejezte abbéli reményeit, hogy Tarnai Richárd kormánymegbízott tájékoztatásának megfelelően a hordók tartalmát a szakmai előírásoknak megfelelően semlegesítették, illetve tárolják.