2016. 12. 29. 10:33

Ne költöztesse Miskolcra a tököli rabkórházat a Fidesz!

Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője írásban fordult a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságához azt tudakolva: igaz-e, hogy a kormány a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházba fogja költöztetni a tököli rabkórházat. Az ellenzéki politikus megkapta a választ: igaz.

A megyek kórház bejárata előtt tartott tájékoztatón Jakab Péter elmondta, egészségügyi dolgozók informálták arról, hogy az Orbán-kormány Miskolcra akarja költöztetni a tököli rabkórházat. A jobbikos politikus levélben kért tájékoztatást a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságától, amely válaszában közölte:

a kormány széleskörű egyeztetést folytatva úgy döntött, hogy a Büntetés-végrehajtás Központi Kórházát Tökölről a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház területére költözteti.

Jakab Péter leszögezte, a Jobbik elutasítja a kormányzati szándékot, szerintük ugyanis az intézmény alkalmatlan a rabok és a hozzájuk érkező látogatók fogadására: a megyei kórház jelenleg is túlzsúfolt, az orvosok, szakdolgozók száma kevés, a várólisták hosszúak.

"A megyei kórház a borsodi, miskolci betegeket lássa el, ne az ország bűnözőit"

- nyomatékosította a politikus.

Hozzátette: a Jobbik választ vár Csiba Gábor kórházigazgatótól, Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselőtől és Kriza Ákos polgármestertől is: kikkel egyeztettek, mielőtt igent mondtak a kormány tervére? Miért nem tájékoztatták minderről a miskolciakat, miért nem kérték ki a véleményüket? Végiggondolták-e, milyen hatással lesznek a rabok és a hozzájuk érkezők a kórház betegeinek, dolgozóinak, látogatóinak és a környéken élőknek a biztonságára?

A rabkórház elleni tiltakozás módjáról a Jobbik miskolci és megyei elnöksége a napokban hoz döntést, tájékoztatott Jakab Péter.