Nem emlékezhet meg az Országgyűlés Trianonról

A Fidesz ismét megakadályozta, hogy az Országgyűlés megemlékezzen Trianonról. A botrányos döntésről Novák Előd, a Jobbik alelnöke számolt be Facebook oldalán közzétett posztjában:

Újabb kettős mérce: idén sem engedi a Fidesz, hogy az Országgyűlés megemlékezzen Trianonról, mondván: csak ha épp ülésnapra esne június 4-e, akkor lehetne. Bezzeg a holokauszt-megemlékezés esetében ez nem volt probléma: öt nappal az egyik ilyen emléknap előtt plenáris ülésen is megemlékezett erről Kövér László, aki akkor pökhendien elutasította egy hasonló Trianon-megemlékezésre vonatkozó javaslatomat, mondván: nem köteles még csak válaszolnia sem nekem. Ezért most direkt a Házbizottságon keresztül kezdeményeztem a megemlékezést, bár így is hiába. Íme a 2011-es történet:

Tisztelt Novák Előd Képviselő Úr!

Tájékoztatom, hogy a Házszabály szerint az országgyűlési képviselőket interpellációs illetve kérdezési jog kizárólag a végrehajtó hatalom képviselőivel szemben, azok törvény adta tevékenységi körükre vonatkozóan illeti meg.
A Ház működésére vonatkozó információk átadásának színtere a Házbizottság, melyen az Ön pártja is képviselteti magát. Kérem, problémáival forduljon bizalommal az Ön frakcióvezetőjéhez!


Üdvözlettel: Kövér László”

Tisztelt Kövér László Házelnök Úr!

Sajnálattal olvasom a napirendi javaslatában, hogy nem kíván
megemlékezni Trianonról, míg április 11-én az ún. holokausztról
fontosnak tartott beszédet mondani napirend előtt. Kérem, gondolja
újra ezt!
Továbbá szeretném tudni, kinek az utasítására vonták fel a nemzeti
lobogót a Kossuth téren a mai napon. Nem tartaná illendőbbnek, ha csak félárbocra eresztik? Ön ünnepnapnak vagy gyásznapnak tartja inkább a mai napot?

Köszönettel:
Novák Előd,
a Jobbik képviselője”

alfahir.hu