2014. 03. 06. 16:45

Nem hozott eredményt a fideszes szájtépés: jelölt marad Fodor és Kuncze

Két nappal ezelőtt Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója felszólította Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét, hogy távolítsa el az Összefogásból azokat, akik bűncselekménnyel kárt okozhattak az államnak.

Kocsis Máté minderről az SZDSZ közel egymilliárd forintos tartozása kapcsán beszélt. Az ügy kapcsán az ügyészség is megalapozottnak tartotta a gyanút, ezért Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő feljelentése nyomán megindította az eljárást. Ennek ellenére Fodor Gábor és Kuncze Gábor is szerepel az Összefogás Kormányváltás listáján.

Korábban megírtuk: szavakban erős a Fidesz, a tettek mezejére azonban ezen a téren sem lépnek. Munkatársunk felvetésére, mely szerint egy rendkívüli ülésnap összehívásával az országgyűlés elfogadhatná a Jobbik törvényjavaslatát, ami megakadályozná Fodor és Kuncze parlamentbe jutását a tartozás esetleges rendezéséig, Kocsis Máté azt mondta, mindez nem időszerű, a felelősség kizárólag Mesterházy Attiláé.

Íme az eredmény

Az alfahir.hu megkereste az MSZP sajtóosztályát, mit szólnak Kocsis Máté felszólításához, eltávolítják-e a listáról Fodort és Kunczét.

"Az MSZP a 2014-es választásokra készülve nem kötött szövetséget SZDSZ nevű párttal" - érkezett a válasz a szocialisták sajtófőnökéről, aki munkatársunkat is megdorgálta.

"Egyébként nem pontosak az információi: Kocsis Máté sajtótájékoztatóján – neveket egyáltalán nem említve – arra szólította fel az MSZP elnökét, hogy távolítsa el az összefogásból azokat, akik bűncselekménnyel kárt okozhattak az államnak. Nos, ilyenek a szövetséges öt párt listáján nincsenek".

Részletkérdés, hogy a mi információink pontosak voltak, Kocsis Máté sajtótájékoztatóján elhangzott Fodor és Kuncze neve, fontosabb megállapítani, milyen eredményt hozott a fideszes szájkarate: a szocialisták cinikusan eljátsszák, hogy fogalmuk sincs, jelöltjeik közül ki okozott kárt az államnak, Kunczét és Fodort pedig eszük ágában sincs eltávolítani a listáról.

Utóbbit 2014-től jó eséllyel újra az országgyűlésben láthatjuk. Megköszönhetjük a Fidesznek.

alfahir.hu