2014. 07. 01. 17:33

Nem sikerült a csalás a MIÉP-Zöld Baloldal összefogásnak

Havránek Ferenc, a Zöld Baloldal hódmezővásárhelyi képviselője, egyben a Munkáspárt 2006 alelnöke ellen a rendőrség nyomoz, mivel a gyanú szerint még az országgyűlési választások előtt átadta több őt támogató polgár személyes adatait a MIÉP helyi jelöltjének, Tóth Ernőnek.

Havráneket a rendőrség választás rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanújában hallgatta ki a rendőrség június 3-án. Úgy tudni, Tóthnak február 27-án adta át legalább 6 polgár adatát, ám az ő nyilvántartásba vételét másnap visszautasították, mivel az ajánlóíveken szereplő aláírások hitelessége kétséges volt.

A rendőrség közleményéből és a választási bizottság határozatából arra lehetett következtetni, hogy a nyomozás Tóth Ernő ellen indult, majd az eljárás során került a rendőrség látókörébe Havránek Ferenc, aki átadta az őt támogató polgárok adatait Tóth Ernőnek.


Március 4-én a Jobbik OEVB-ba delegált tagja a helyi választási irodában kérte megmutatni Tóth Ernő 2014. március 3-án (az előzetesen leadott 451 db érvényes ajánláson felüli) másodjára felvett és utólagosan leadott ajánlóíveit és az ún. E1 jelű nyomtatványt, ám ezeket nem tudták bemutatni. Az iroda felhívta a MIÉP jelöltjét, aki azt mondta, hogy az E1 nyomtatványt nem nyújtotta be, mert azt március 3-án otthon felejtette.

alfahir.hu