2014. 08. 21. 09:04

Nem tudják időben elindítani a kaszinómutyit

Másfél hét múlva már fogadhatná a játékosokat a két új budapesti kaszinó. A közvetve a Szerencsejáték Zrt.-hez tarozó Tropicana is felmerült lehetséges helyszínként – írja a vg.hu.

Szeptember 1-én indulhatna két új kaszinó Budapesten, de Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Las Vegas Casinó Kft. valószínűleg nem tudja tartani a határidőt.

A vg.hu értesülései szerint az üzletember több lehetséges helyszínnel is tárgyalt, köztük a Szerencsejáték Zrt. által tulajdonolt Belvárosi Kaszinó Kft. működtette Tropicana kaszinóval. Az nehezen bonyolítható le ilyen rövid idő alatt, hogy szeptember 1-től Andy Vajna már házon belül legyen, de egy későbbi megállapodást nem lehet teljesen kizárni. „A Tropicana kaszinót működtető Belvárosi Kaszinó Kft. működési engedélye 2014. december 31-ig szól, a társaság ezen időpont után nem működtetheti a kaszinót.

Jó üzlet a kaszinó

Az állami cég korábban mind a tizenegy lehetséges engedélyes kaszinó nyitására adott be kérelmet a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, de eddig nem járt sikerrel. A Tropicana kaszinóban 2011-ig a Las Vegas Casino Kft.-nek is volt tulajdonrésze. A kaszinóban a piac átalakítása előtt havi átlag 142 millió forint élő- és játékgép bevétel folyt be, tavaly azonban ez már havi 580 millió forintra emelkedett. Míg 2012-ben 2,8 milliárd forint nettó árbevétellel zártak, tavaly ez 7,2 milliárd forintra duzzadt.

Andy Vajnának a koncessziós díjat szeptember 4-ig akkor is meg kell fizetnie, ha a kaszinói egyetlen forint nyereséget nem termelnek.

A törvény alapján maximum 11 kaszinó-koncesszió adható ki, öt Budapesten és Pest megyében, három Nyugat-Magyarországon és ugyancsak három Kelet-Magyarországon. Jelenleg három kaszinó működik az országban, kettő Budapesten, egy Sopronban. A fővárosiak december 31-ig szóló engedélyek alapján üzemelnek. A koncessziós időszak két budapesti egység esetén szeptember 1-jén indul, míg a másik három fővárosi játékkaszinó január 1-én nyithat. Így 2015-től működik majd öt kaszinó Budapesten, illetve Pest megyében, már ha sikerül addig megnyitni őket.

vg.hu nyomán – alfahir.hu