2014. 03. 19. 15:06

Neveket akarunk hallani! (+Videó)

A Jobbik követeli, hogy az MSZP és a "kormányváltó összefogás" hozza nyilvánosságra, ki rendelkezik még képviselőik közül kettős állampolgársággal és külföldi bankszámlával.

A képviselő emlékeztetett, sajtóhírek szerint több szocialista politikus rendelkezhet hamis afrikai útlevéllel, nem csak Simon Gábor. A Jobbik felszólítja a pártot, hogy mondja el, Simon Gáboron kívül ki rendelkezik afrikai útlevéllel a jelenlegi képviselők  és a képviselőjelöltek közül. 

Továbbá hozzák nyilvánosságra, ki rendelkezik kettős állampolgársággal, valamint külföldi bankszámlával. Mint elmondta, a Jobbik régóta küzd, hogy ezek nyilvánosak legyenek, de egy másik parlamenti párt sem tett ezért semmit. 

Rámutatott, Izraelben például nem lehet kettős állampolgár képviselő és nyilvánosak is az ilyen adatok, ahogy az Egyesült Államokban is, úgy tűnik, náluk nem szokás a titkolózás. 

Szilágyi György szerint ezeknek közérdekű adatnak kéne lennie, és ezúton üzenik a legfőbb ügyészségnek: ha vannak konkrét adatok azokról, akiknek ilyen rejtegetetnivalója van, azt hozzák nyilvánosságra még a választás előtt. 

Feltette a kérdést: hogy dolgozik a nemzetbiztonság, ha ezek megtörténhetnek? Hogy terítheti be egy ismert szélhámos több száz útlevéllel az országot? Szilágyi György leszögezte: a Jobbik kormányra kerülése esetén a képviselőket és hozzátartozóikat is átvilágítják, a közérdekű adatokat pedig az adatokat nyilvánosságra hozzák.

Ki kettős állampolgár, ki rendelkezik afrikai útlevéllel, vagy eltitkolt külföldi bankszámlával az MSZP-ben? A Jobbik neveket akar hallani - N1tv


alfahir.hu