Nincs összeesküvés!

Munkámból fakadóan, és egyben mint átlagos magyar hírfogyasztó, ma este is megnéztem a közszolgálati televízió fél nyolckor kezdődő híradóját. Az első, tehát vezető hírblokkban arról számoltak be, hogy megkezdték a pártok az aláírásgyűjtést. Mutattak fideszes aláírásgyűjtőt, LMP-s és MSZP-s standokat a városban, ahol alá lehet írni az íveket, valahogy, valamiért az egész hírblokkból csak egyetlen nagy párt maradt ki. Igen, kitalálták: a Jobbik.

Az érdekesség kedvéért megnéztem gyorsan a hirado.hu oldalát, ahol ugyancsak vezető anyagként az „Indul az aláírásgyűjtés” című hír uralta a portált. Rákattintottam, és örömmel láttam, hogy a szerkesztők egy képgalériával is kedveskednek az odalátogatóknak. Miután korábban már láttam, hogy az MTI 17:25-kor közölt egy fotót Dúró Dóráról, a Jobbik szóvivőjéről, akinek egy választópolgár éppen aláírja az ajánlóívét, joggal gondolhattam, hogy ha a Híradóban nem is, legalább a hirado.hu-n beszámolnak a Jobbikról.

Végiglapozgattam a galériát. 19 fotót tartalmazott: Fidesz, MSZP, Együtt-PM, DK, LMP. A Jobbik? Mint ha nem is létezne.

Némi ide-oda kapcsolgatás után végül sikerült telefonon elérnem a hirado.hu címlapszerkesztőjét, akinek röviden, tömören előadtam a kifogásaimat. Mondtam, hogy az egész a Híradóval kezdődött, őket is próbáltam hívni, de sikertelenül, és így jutottam el hozzájuk. A címlapszerkesztő asszony végighallgatott, udvariasan megköszönte az észevételemet, majd elmondta, hogy csupán arról van szó, hogy a galériába még nem töltöttek fel minden képet. Annyit még hozzátett, hogy nincsen operatív összeesküvés abban, hogy sem az esti Híradó, sem a hirado.hu nem adott hírt a Jobbik aláírásgyűjtéséről. Megnyugtattam, hogy én ilyet nem is mondtam, majd 20:19-kor letettem a telefont. 20:26-kor már hat darab jobbikos fotó szerepelt az általam kifogásolt galériában.

Lehet, hogy ha 20:26-kor nyitom meg először a képgalériát, ez az írás meg sem születik.

Lehet...

Balczó Mátyás