Nincs szó dzsihadista motivációról

A jelenlegi információk alapján az ideológiai, különösen a dzsihadista motiváció nem valószínűsíthető a fővárosi Teréz körúton szombaton történt robbantással kapcsolatban - tájékoztatta Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke hétfőn Budapesten az MTI-t. Mirkóczki Ádám szerint "kész csoda", hogy nem történt haláleset. 

Molnár Zsolt a nemzetbiztonsági, valamint a honvédelmi és rendészeti bizottság zárt ülését követően újságíróknak azt mondta: a robbantás motivációjáról keveset tudni jelenleg, a nyomozás zajlik, a jelenlegi információk alapján az ideológiai, különösen a dzsihadista háttérmotiváció nem valószínűsíthető. A jelek szerint a két rendőr vagy a rendőrség volt a célpont, azonban a motivációról biztosat keveset tudni - nyomatékosította.

Kósa Lajos, a rendészeti bizottság fideszes elnöke azt hangsúlyozta: a robbantásról szóló meghallgatás egyetlen dolgot rögzített, hogy az interneten és a médiában megjelent feltételezéseknek nincs valós alapjuk. A pánikkeltésnek helye nincs - szögezte le.

Mirkóczki Ádám az Alfahír kérdésére elmondta, hogy a rendelkezésre álló információk szerint "profi akcióról" lehet szó. A bizottság tagjai arról is megbizonyosodtak, hogy nem véletlenszerű robbantás történt, hanem kifejezetten a rendőrök voltak a célpontok. "Az a kész csoda, hogy nem történt haláleset" - tette hozzá. Jelenleg a szolgálatok az indítékot vizsgálják, és nagy erőkkel próbálják felderíteni a tettes útvonalát, kilétét és azt, hogy voltak-e társai. Arra a kérdésre, hogy a rendőrség miért csak vasárnap este tartott sajtótájékoztatót, a jobbikos képviselő elmondta, hogy ezt ő nem tartja hibának, sokkal inkább méltányolja azt, hogy a rendőrség nem akart olyat nyilatkozni, amely esetleg pánikra adhatott volna okot, kellő körültekintéssel végezték a vizsgálatokat mielőtt a nyilvánosság elé álltak. 

Tekintse meg a galériánkat, amelyben megmutatjuk, hogy hogyan néz ki a robbantás helyszíne most!