Újabb 4 kurdbarát polgármestert rúgtak ki Törökországban

Erdogan

A török belügyminisztérium eltávolította hivatalából a kurdbarát Népek Demokratikus Pártja (HDP) újabb négy polgármesterét az ország délkeleti, főként kurdok lakta részében, mert nyomozás folyik ellenük terrorszervezethez tartozás, illetve annak propagandája miatt - írta az Anadolu török állami hírügynökség szerdán.

A polgármesterek helyére átmenetileg a körzeti elöljárókat nevezték ki. A hatóságok az utóbbi hónapokban a HDP számos polgármesterét elmozdították tisztségéből terrorizmusra hivatkozva.

Törökország és szíriai arab szövetségesei október 9-én hadműveletet indítottak Északkelet-Szíriában a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellen, amely Ankara szerint a Törökországban tevékeny Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szakadár terrorszervezet szíriai szövetségese.

A török vezetés úgy tartja, hogy a PKK, valamint annak leágazásai egyes HDP-s polgármestereken keresztül törvénytelen célokra használják fel az önkormányzatok pénzét.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
sss
2019. december 15. | 10:51
Sebastian Kurz január elejére szeretne a Zöldekkel folytatott koalíciós tárgyalások végére érni.
1
Sebastian Kurz január elejére szeretne a Zöldekkel folytatott koalíciós tárgyalások végére érni.
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.