2010. 04. 09. 18:38

A kampány legnagyobb botránya: Kubatov Gábor kiszivárgott beszéde

Kubatov Gábor, a Fidesz kampányfőnöke és pártigazgatója elárulja, hogy Orbán Viktor és a teljes pártelnökség hozzájárulásával a Fidesz egy olyan országos adatbázist épített ki, melyben mindenki pártszimpátiáját rögzítik - derül ki a kuruc.info-ra feltöltött hangfelvételből. Ezt a lajstromot felhasználhatják bármire, akár támogatások osztására, vagy megvonására, esetleg tisztogatásokra a közszférában, illetve az önkormányzatoknál. 

A Fidesz kampányfőnöke a pécsi időközi polgármester-választás példáját hozza fel, ahol Páva Zsolt megválasztásakor már kitűnően működött a szavazókat pártállásuk szerint listázó rendszerük: „Meg tudom mondani most a városban, hogy kik azok a komcsik, akik egyébként elmentek szavazni, és nem a Pávát vagy nem a Fideszt támogatták.” „Áttértünk egy online adatbázis-kezelési módra” – számol be a Fidesz fejlesztéséről Kubatov, majd beismeri: név szerint tudják, a személyes adataikkal együtt, hogy ki szavazott rájuk, de ami ennél is elgondolkodtatóbb, hogy a más pártra voksolókat is név szerint ismerik.

Súlyos törvénysértés a választók személyes adatairól, köztük a politikai szimpátiájukról adatbázist készíteni. Kubatovék eddig tagadták, hogy gyűjtenék az információkat, de az alábbi hangfelvétel végre bizonyítékul szolgál arra, amit eddig csak sejteni lehetett, amit eddig csak kiábrándult fideszes aktivisták mondtak: közvélemény-kutatásokkal, szomszédok megkérdezésével és más módszerekkel mindenkinek a pártpreferenciáját begyűjtik, nyilvántartják. Ezért kellett a kétmillió ajánlószelvény is, és persze azt is feljegyzik, milyen indokkal nem adja át valaki a kopogtatócéduláját…

Kubatov Gábor a Fidesz pártigazgatójaként nline rendszerük országos központjában saját bevallása szerint azt is meg tudja állapítani, mely szervezőjük mikor töltött fel utoljára adatokat, s mennyit, vagy esetleg csak alibiből jelentkezett be a rendszerbe, de valójában nem végez aktív adatgyűjtést. Nyilvánvaló, hogy ezek a listák egyébre is felhasználhatóak lesznek. Például álláskeresők jelentkezését is ez alapján bírálhatják el, vagy segélyekről, támogatásokról, pályázatokról dönthetnek adatbázisuk felhasználásával. E lista alapján akár országos, akár helyi, önkormányzati szinten is lehet tisztogatásokat, párthűség szerinti "szűréseket" végezni. 

A hangfelvétel második részéből mellesleg az is kiderül: hazugság, amit korábban állítottak, hogy maga Orbán írogat a Facebookra, hiszen Kubatov beismeri: Orbán számítástechnikai analfabéta, még a fax és az e-mail közti különbséget sem tudja.egpróbálnák eltüntetni, a Dailymotion portálon is elérhető.) A portálé szerint a hangfelvétel "még csak a kezdet". Csütörtök) délutánra újabb részeket ígért a Kuruc.infonak a Fideszből kiábrándult informátor.

kuruc.info - barikad.hu