Ökohorror az Örs vezér terénél – Már egész Budapesten hallatszik a Terebesi erdő sikolya

A civilek által szerkesztett hulladekvadasz.hu elnevezésű oldal, melyen illegális hulladéklerakókat jelenthet be az egyszerű nagyvárosi polgár a közelmúltban az egyik legnagyobb trófeáját mutatta be a tisztelt közönségnek.

A helyszín Kőbányán van, az Örs Vezér tér és az Élessarok között. Az elátkozott erdőt a Fehér út, a Gyógyszergyári út, az EGIS és a vasút határolja. A közelben rengetegen laknak, de

a többség nem friss levegőt szívni, sétálni, piknikezni, kerékpározni, uram bocsánat romantikázni érkezik ide, hanem kibassza az autójából a sittet, a lomot.

A réteken hűtőszekrények és tévék százai nyíltak ki, de mielőtt a lelkes virággyűjtők elindulnának, egy szomorú közszolgálati hírt is hozzá kell tenni: a fémalkatrészeket folyamatosan kiszerelik. Érthetetlen a nagy mennyiségű szelektíven gyűjthető hulladék is (Pet palack, üveg). Ráadásul a Fehér köz 2-ben egy FKF Hulladékgyűjtő sziget található, ahol hétköznap munkaidőben egy több fajta hulladék ingyen is elhelyezhető. A patkányok számára azonban ez a hely maga a mennyország.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
Az ellenzéki pártok méltán örülhetnek a sikernek, újabb visszaigazolásként értelmezve azt a 2022-es felállásra való tekintettel is. Elemzés.

Orbán Viktor: 1992

"Személyesen átélve az eltelt több mint két esztendő szinte minden politikai rezdülését, azt kell mondjam önöknek, hogy ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan kézbe venni. Olyan polgári, liberális kormány, amelyet a felhalmozott feszültségek nem rettentenek vissza az állam további visszaszorításától, amely nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali, etatista gazdaságpolitika."

Orbán Viktor szerint térségünkben egyedül Magyarországon jelenthetnek komoly alternatívát a liberálisok a jelenlegi konzervatív kormányzattal szemben.

Orbán Viktor: 2020

"A liberális nem más, mint diplomás kommunista."