Önnek milyen napja volt? Csak mert Mészáros Lőrincék is nyertek egy százmilliárdos közbeszerzést

Óriásai meglepetésre Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cégek nyerték az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt és Kondoros közötti szakaszának két részének építését.

Az atlatszo.hu szúrta ki, hogy már az uniós értesítőben is megjelent közlemény szerint a Hódút Kft. és a Duna Aszfalt Kft. lett a két szerencsés nyertes. A 61,4 kilométer hosszú utat összesen nettó 145,77 milliárd forintért, kilométerenként nagyjából 2,3 milliárdért fogják megépíteni.

A 20,5 km-es I. útszakaszt 56,5 milliárd forintért a Duna Aszfalt Kft. és a Hódút Kft. építi, és szintén ők a kivitelezői a 20,4 km hosszú III. útszakasznak is, nettó 45,2 milliárd forintért.

A 20,5 km-es II. útszakaszt 43,9 milliárd forintért az EuroAszfalt Kft., a Swietelsky Magyarország Kft., a Soltút Kft. és az A-Híd Zrt. építi.

A felcsúti polgármester cégeivel gyakran együtt dolgozó Duna Aszfalt Kft. évek óta sorra nyeri az állami tendereket, 2017 januárjában már 153 milliárd forint értékű megbízásnál tart. Legutóbb néhány napja nyertek egy másik útépítési munkát nettó 52,14 milliárd forintért.