Orbán lehazaárulózta Kovács Bélát

sUgyan Kovács Béla, a Jobbik EP-listajelöltje ellen egyelőre csak sajtóértesülésekből túllihegett vádaskodás zajlik, Orbán Viktor miniszterelnök már tényként kezeli, hogy a nemzeti párt politikusa egyenesen hazaáruló. Mindezt úgy, hogy még a híresztelések szerint sem Magyarország ellen, hanem az EU ellen „kémkedett”.

A miniszterelnök az M1 Az Este című műsorának pénteki vendége volt, amikor műsorvezetői kérdésre, miszerint mit tudhat a Kovács Béla-ügyről, azt mondta: „eleget”. Orbán Viktor ezt követően arról beszélt, hogy a „jogászok előszeretettel tesznek különbséget a kémkedés és a hazaárulás között”, de az a köznyelv szerint ugyan az.

„Azt, hogy az internacionalisták - akik a nemzetet nem tartják fontosnak - a magyar történelemben elég gyakran hazaárulást követnek el, a magyar közvélemény már ismeri, ilyet már látott, ezért tudja is, hogyan védekezzen ellene. De az, hogy egy magát nemzetinek valló párt hazaárulást elkövető személyeket akarjon eljuttatni Brüsszelbe, ahol a magyar érdekeket kellene képviselni, példátlan” – mondta a miniszterelnök.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Fidesz Vona Gábort is meg akarja hallgatni az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága előtt, aminek a nemzeti párt vezetője szombati tájékoztatása szerint „örömmel” eleget fog tenni. Ezzel párhuzamosan Kovács Béla is jelezte, hogy meghallgatása ellen semmilyen kifogása nincs, sőt, kifejezetten kéri, hogy az a nyilvánosság előtt történjen meg. Kovács egyébként az orosz-európai parlamenti energetikai munkabizottság vezetője, így az „orosz kapcsolatok leleplezése” nem lehetett túl nagy feladat.

A Jobbik álláspontja szerint a Fidesz és az MSZP nagykoalícióban támadt rájuk az EP-választás előtt, mindez pedig annak köszönhető, hogy a nemzeti párt folyamatosan erősödik, és másodikként futhat be a voksoláson. Azt, hogy a Kovács Béla elleni ügy valójában inkább egy kampányelem, mintsem valóság, Gálszécsy András volt titkosszolgálatokat felügyelő miniszter szavai is alátámasztani látszanak.

"Nagyon csodálkozom, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal nyilvánosan feljelentést tesz. A kémelhárítás nem feljelentést szokott tenni, hanem igyekszik a kémeket leleplezni, elkapni. Hogyha nyomós bizonyítékai vannak arra, hogy ez a Kovács úr kémkedik, mégpedig EP-képviselőként, és az EU ügyében, nem is magyarországi ügyben, akkor felveszi a kapcsolatot a belga kémelhárítással, igyekszenek olyan szituációt teremteni, hogy rajtakapják a Kovács urat, mert akkor a mentelmi jog nem érvényes - tetten érés esetén -, aztán bilincsbe veri, hazahozza, és akkor majd utána a Legfőbb Ügyészség intézkedik. Tehát az egész eljárást én nem nagyon értem" - mondta a volt titokminiszter a Duna TV Közbeszéd című műsorában, majd közölte: az egész eljárás érthetetlen, és „csodaszámba megy” számára.

alfahir.hu