Orbán: négymillió bevándorlóra van szükségünk

Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő.

Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani - mondta a miniszterelnök az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. Szerinte a gazdasági növekedés fenntartásának egyik feltétele, hogy több millió külföldi munkavállalót kell befogadnia az országnak.

A fenti veretes gondolatokat 2001 júniusában fogalmazta meg Orbán Viktor, aki akkor még messze nem volt ilyen szigorú a bevándorlás kérdésében. A másfél évtizedes hírben vannak más viccességek is. Például az, hogy Végh Zsuzsanna, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatója akkor még azzal számolt, hogy Magyarország az EU-ba belépve „komoly vonzerőt” jelenthet a bevándorlók számára. Ehhez képest azóta több százezer magyar emigrált Nyugat-Európába – éppen az uniós tagság lehetőségeivel élve.  

Na, most az nyilvánvaló, hogy azóta nagyon sok minden történt, szeptember 11-től a londoni metrórobbantáson át a legutóbbi párizsi mészárlásig. Az is világos, hogy a multikulti csődje tizenöt évvel ezelőtt nem volt még annyira látványos, mint manapság. De azért ahhoz akkor is pillanatnyi elmezavar, hallucinogén anyagok fogyasztása, esetleg az SZDSZ-nél is elborultabb liberális világkép kellett, hogy valaki 4 millió (4.000.000) idegen befogadásának szükségességéről értekezzen egy 10 milliós országban.
 

[[nid:162432]]

 

Frissítés: A Miniszterelnökség ma kiadott közleményében felhívja a figyemet, hogy még 2001-ben kiadtak egy helyreigazítást, amely szerint Orbán valójában ezt mondta: "Hogyha fent akarjuk tartani a gyors gazdasági növekedést Magyarországon, ehhez 10 millió magyar nem elég, a soron következő néhány évben be kell fogadnunk néhány millió embert munkaerőként a szomszédos országokból. Több mint 4 millió magyar él a határokon túl, fontos, hogy olyan országot teremtsünk, amely vonzó a régióban."

 

sss
2019. Augusztus 19. | 17:02
Merkel és Orbán
sss
2019. Augusztus 19. | 17:02
Merkel és Orbán
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Kvárik Anita

Friss

Van ugyanis mit megtéríteniük az országnak. Vélemény.
Olyan súlyos az utasok helyzete, hogy azonnal ki kellene kötniük.
Már a NATO is foglalkozik az embargókat kijátszó szervezett bűnözői körökkel.
Galbács Mihály kitálalt a gyulai városvezetés mutyijairól.